7.13.2024

BULETIN INFORMATIV POLIȚIA PRAHOVA.13 IULIE 2024

 

Bărbat reținut după ce a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț, au fost sesizați la data de 12 iulie a.c,  în jurul orei 14.30, de către o femie, cu privire la faptul că fostul soț ar fi încălcat măsura dispusă prin ordinul de protecție.
În baza sesizării polițiștii s-au deplasat la fața locului și au depistat, în curtea unui imobil din comuna Șirna, un bărbat de 62 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul reclamat, avea emis ordin de protecție, prin care s-a dispus să nu se apropie la mai puțin de 200 de metri de femeie și de locul de muncă al acesteia precum și față de mama acesteia.
În baza probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție.
Bărbați depistați după ce au tulburat ordinea și liniștea publică
În urma apariției în spațiul public a unei înregistrări video în care sunt surprinse mai multe persoane distrugând bunuri pe o stradă din municipiul Ploiești, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Ploiești s-au sesizat din oficiu.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au identificat, la data de 12 iulie a.c,  persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind cinci bărbați cu vârstele cuprinse între 19 și 38 de ani.
În fapt la data de 11 iulie a.c, cei cinci bărbați ar fi deranjat ordinea și liniștea publică și ar fi distrus mai multe obiecte de pe Aleea Chimiei, din municipiul Ploiești.
În cauză, cercetarile sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. 
De asemenea bărbații au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Depistați de polițiști comercializând articole pirotehnice
La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului  Băicoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 66 de ani și o femeie de 68 de ani, din județul Harghita în timp ce ar fi oferit spre vânzare articole pirotehnice.
Astfel, în urma controlului efectuat, au fost identificate mai multe articole pirotehnice din categoria F1, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Infracțiuni la regimul rutier 
 Polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 13 iulie a.c, în jurul orei 00.15, pe strada Republicii, un autoturism, condus de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Ploiești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
  Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la data de 13 iulie a.c, în jurul orei 00.45, pe Bulevardul Republicii, un autoturism, condus tot de un bărbat de 45 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Vărbilău, au oprit, pentru control, la data de 13 iulie a.c, în jurul orei 01.00, o autoutilitară condusă de un tânăr de 29 de ani, din orașul Slănic.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, tânărul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate aceste cazuri, polițiștii continuă cercetările în cadrul unor dosare penale deschise sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără sub influența băuturilor alcoolice.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *