7.18.2024

IPJ PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.18 IULIE 2024

 

Razie de amploare în municipiul Ploiești
Seara trecută, în intervalul orar 18.00-21.00, Poliția Municipiului Ploiești a organizat și executat o razie de amploare pe raza municipiului, unde, peste 40 de polițiști au acționat în zona centrală și nu numai, pentru prevenirea și combaterea fenomenelor cu impact stradal, a activităților infracționale și contravenționale și pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul rutier.
La activitate au participat polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești, ai Secțiilor Urbane din municipiu, dar și polițiști din cadrul Secțiilor Rurale de Poliție limitrofe, din structurile de ordine publică și rutieră, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Matei Basarab Ploieși, precum și specialiști R.A.R.
În cadrul raziei au fost legitimate aproximativ 130 de persoane, au fost controlate peste 115 autovehicule, fiind efectuate 67 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Astfel, au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr.195/2002,  44 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru defecțiuni tehnice, 12 pentru neportul centurii de siguranță, iar restul pentru alte abateri de la regimul rutier, toate în valoare de 36.400. 
5 permise de conducere au fost reținute, pentru depășirea regimului legal de viteză și pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, dar și 8 certificate de înmatriculare retrase, pentru defecțiuni tehnice. 
Reamintim că siguranța rutieră este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, fie că suntem conducători auto, bicicliști sau pietoni.
Acțiune a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice
La data de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au organizat și desfășurat o acțiune având ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul  drepturilor de autor şi conexe, de către operatorii economici ce desfăşoară activităţi de tip HORECA, în municipiul Ploiești și în stațiunea Sinaia. 
În cadrul acțiunii, au fost verificate 8 agenți comerciali, au fost legitimate 23 de persoane și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 8/1996 R, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
Exemplu: 
Cu ocazia verificărilor efectuate la un punct de lucru din stațiunea Sinaia,  s-a constatat că agentul economic comunica public opere purtătoare de drepturi de autor și conexe prin intermediul unui sistem audio  şi a unui receptor tv, fără a deține licențe valabile eliberate de organismelor de gestiune colectivă acreditate în domeniu.
Astfel, societatea a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 190 alin. 1 litera g din Legea nr. 8/1996 R.
Rezultat pozitiv la testarea cu aparatul drugtest
La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Buna Vestire din municipiul Ploiești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiu.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *