7.26.2024

Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat activitatea de prevenire a criminalității ”Nu te lăsa înșelat” în colaborare cu Inspectoratul Județean de Politie Dâmbovița.

 

   În data de 26 iulie 2024 Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat activitatea de prevenire a criminalității ”Nu te lăsa înșelat” în colaborare cu Inspectoratul Județean de Politie Dâmbovița.
Obiectivul activității a fost valorificarea poveștilor de viață ale persoanelor private de libertate în vederea prevenirii infracțiunilor în rândul persoanelor adulte, prin informarea acestora despre modalitățile utilizate în comiterea de fapte penale.
Activitatea s-a derulat la sediul unității, cu participarea specialiștilor Serviciului Asistență Psihosocială din unitatea penitenciară, a specialiștilor Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița,  a unui număr de 6 persoane private de libertate clasificate în regimurile închis și semideschis și a unui număr de 19 persoane adulte, beneficiari ai Direcției de Asistență Socială Târgoviște.
Avem convingerea că implicarea unității penitenciare în cât mai multe activități de prevenire a criminalității va ajuta membrii societății civile să înțeleagă fenomenul criminalității și consecințele negative ale săvârșirii de infracțiuni, iar pentru persoanele condamnate este o oportunitate de a face pași în direcția reintegrării sociale.
https://www.facebook.com/share/p/zWDChw1LUbqAYg9q/
Comunicat:Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *