7.26.2024

Șeful de la Investigații Criminale din Prahova. „Atenție la escrocii ”specializați” în online! (video)

 

Comisar șef Marcel Bălan, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, atrage atenția asupra celor mai noi metode folosite de escroci pentru a înșela populația: în mediul online, respectiv prin atragerea oamenilor cu acțiuni profitabile la importante societăți de stat, dar și prin achiziția de criptomonede, totul realizat cu ajutorul unor aplicații care, odată descărcate în telefon, laptop, calculator, le acordă acces la dispozitivele noastre și, implicit, la conturi, infractorilor specializați în astfel de fapte. În prima jumătate a acestui an au fost înregistrate nici mai mult, nici mai puțin de 102 sesizări în legătură cu infracțiuni de înșelăciune prin mediul online, prejudiciile plecând de la câteva mii de lei la sume importante de bani.

 Esențial este - atrag atenția polițiștii - să nu picăm în plasa escrocilor, pentru că altfel, dacă le acordăm acces la datele noastre personale sau la parole la conturi bancare, vom fi păgubiți cu siguranță.

Sursă:https://prahovainfo.ro/actualitate/9372-aten%C8%9Bie-la-escrocii-online-poli%C8%9Bia-prahova-au-fost-102-sesiz%C4%83ri-primite-%C3%AEn-prima-jum%C4%83tate-a-acestui-an.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *