5.17.2024

EVENIMENT CARITABIL.Împreună pentru ”LENȚI”-IONUȚ FRĂȚILĂ.

 


Sâmbătă, între orele 16.00-19.00, vă așteptăm la Baza Sportivă „KIRU SPORT„ (Sala Sporturilor „Olimpia„ Ploiești , la un eveniment caritabil pentru ”LENȚI”-IONUȚ FRĂȚILĂ.
Povestea pe scurt...
ratila Ionuț in vârsta de 26 de ani , in data de 13.08.2023 a avut un accident de mașina foarte urat , o roata de la mașina sa desfăcut in mers/ s-a rupt și la aruncat pe camp , mașina dându-se peste cap de 3 ori , a avut fractura de coloana cervicala C1-C6 , din acel moment a rămas imobilizat la pat , medicii nu ne-au dat șanse prea mari sa trăiască la cum a arătat RMN-UL lui , dar el a luptat și a demostrat cât de puternic este pentru fetița lui , a stat internat o luna la Spitalul de Urgentă Ploiești , după care au hotărât sa il trasfere la Spitalul de Urgentă Bagdasar-Arseni , unde pe data de 25.09.2023 a fost operat practicându-se decompresiune medulara și radiculara C6 intraforamidala bilateral prin discectomie C5/C6 și sinteza intersomatica C5/C6 și fixarea coloanei cervicale cu 4 șuruburi , in momentul de fata este internat la Spitalul de Recuperare Sfântul Sava din București , unde costurile depășesc cu mult situația noastră financiară.
( 4075 euro ) pe luna , și recuperarea lui poate dura un an, sau și mai mult .
Ne dorim din suflet ca oamenii cu suflet mare sa ne ajute ca Ionuț sa poată face recuperarea in continuare , ca el sa își îndeplinească visul ca merge cu fetița de mâna la grădinița , și sa aibă viata ca înainte și sa ne creștem fetița care are 3 ani și 9 luni împreuna .
Făcând un calcul pentru un an costurile recuperării ajung undeva la 50.000 de euro , bani care sunt imposibil de strâns din veniturile noastre .” -ALEXANDRA FRĂȚILĂ (soția lui Ionuț)
Conturile pentru donații sunt:
Raiffeisen – RO81RZBR0000060022155675 – Fratila Alexandra (soția)
Brd – Nume titular: Fratila Alexandra-Maria (soția) – Cont: RO18 BRDE 300S V662 1072 3000
Cont euro Raiffeisen RO19RZBR0000060025263313 – Fratila Alexandra
Mai multe aici...https://www.observatorulph.ro/.../2700537-lenti-un-tanar...
Evenimentul va conține un miniturneu de minifotbal între echipele:INTER PLOIEȘTI, CIOCENI și CEPTURA.
Demonstrații de belly dance cu LIZETTE ȘERBAN.
Organizatori:INFO PLOIEȘTI CITY și SANDRA SIMION
PARTENER:BAZA SPORTIVĂ KIRU SPORT.

5.16.2024

MFC INTER PLOIEȘTI, noul nostru partener din minifotbalul prahovean

 

De curând, INFO PLOIEȘTI CITY,  a răspuns pozitiv la propunerea de a  deveni partener media al echipei MFC INTER PLOIEȘTI.

Echipa se află pe locul 2 în Liga B-LMF Prahova, având mari șanse de promovare pe prima scenă, cu 5 etape de disputat până la finalul campionatului.

Lotul actual:

Paduraru Sergiu 

Dumitru Raul

Nicolae Florin

Mihaila Alexandru

Puscasu Sorin

Octavian Serban

Alexandru Stefan 

Oancea Bogdan

Cruceru Fernando

Ionescu Gilberto 

Cristea Florin 

Preda Eduard

Ardeleanu Cristian

Apostolescu Razvan 

Zaharia Ionut

Dima Ionut 

Nae Gabriel

Razvan Bratescu

Marketing-SANDRA SIMION

Ofițer presă-GABRIEL DIMA

Despre echipă...

Inter Ploiesti,este o formație de minifotbal ce datează din anul 2019 in Liga de Minifotbal Prahovean , echipa noastră este succesoarea echipei Vigafone Ploiești,  grupare ce la momentul actual evolua în Liga A. 

Datorită neșansei din ultimele două etape echipa a retrogradat, însă tot raul spre bine deoarece s-au pus bazele unui proiect serios , iar anul acesta la împlinirea a jumate de deceniu echipa este foarte aproape să revină pe prima scenă a minifotbalului prahovean acolo unde ii este locul.

LE DORIM SUCCES PARTENERILOR NOȘTRI ȘI SĂ SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ PROMOVAREA.








ÎNCEPE CAMPANIA BLOOD NETWORK SALVEAZĂ O VIAȚĂ, DONEAZĂ SÂNGE ȘI MERGI GRATUIT LA UNTOLD SAU NEVERSEA

 

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea dau startul celei mai longevive inițiative de donare de sânge din România, BLOOD NETWORK, care a ajuns, în acest an, la a 10-a ediție. De la începutul campaniei au fost salvate peste 60.000 de vieți, cu ajutorul a peste 18.000 de donatori din întreaga țară.
Perioada de desfășurare a campaniei este cuprinsă între 18 mai și 30 iunie, iar donatorii sunt așteptați atât la caravana mobilă, care va ajunge în 10 orașe din România, cât și la centrele de transfuzii din țară. 
DONEAZĂ LA CARAVANA MOBILĂ ȘI PRIMEȘTI BILET DE O ZI LA UNTOLD SAU NEVERSEA
Anul acesta numărul de orașe unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge este de 10:  București, Craiova, Giurgiu, Târgu-Mureș, Zalău, Constanța, Târgu-Jiu, Ploiești, Cluj și Timișoara. Eroii care donează sânge la caravana mobilă, între orele 08.00 și 14.00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un bilet de o zi, pentru prima zi de festival la UNTOLD sau Neversea 2024.
Donarea la caravana mobilă se face în limita capacității de recoltare.
Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2024
18 - 19 mai - București, Kaufland, str. Răcari 5 
18 - 19 mai - Craiova, Kaufland, str. Dr. N.Sisesti, nr. 23-23A 
25 - 26 mai - Giurgiu, Kaufland, Bd. Bucureşti, nr. 197
25 - 26 mai - Ploiești, Kaufland, Șoseaua Vestului, nr. 9 
01 - 02 - iunie - Târgu-Mureș, Kaufland, str. Str. Gheorghe Doja, nr. 66 
01 - 02 iunie - Zalău, Kaufland, Bvd. Mihai Viteazu nr. 49 pe 1-2 iunie
15 - 16 iunie - Constanța, Kaufland, Blvd. 1 Decembrie 1918, nr. 21 
15 - 16 iunie - Târgu-Jiu, Kaufland, Strada Termocentralei 2A 
29-30 iunie - Cluj-Napoca, Kaufland Mărăști, str. Fabricii 12 
29-30 iunie - Timișoara, Kaufland, str. Gheorghe Lazăr 26 
EDY CHEREJI, Co-Fondator UNTOLD Universe
 "Implicarea fanilor UNTOLD și Neversea în campania BLOOD NETWORK ne-a surprins de fiecare dată. Ajungem la a 10-a ediție a acestei inițiative și suntem mândri să anunțăm că am salvat, împreună cu partenerii și fanii festivalurilor noastre, peste 60.000 de vieți. Este minunat să vedem cum pasiunea pentru muzică se transformă într-un gest extraordinar, acela de a dona. Să donăm sânge nu este doar un act de generozitate, ci și un gest de solidaritate și compasiune față de cei din jur. Anul acesta caravana BLOOD NETWORK va ajunge în 10 orașe din România, iar noi îi așteptăm pe oamenii de bine la caravana mobilă dar și la centrele de transfuzii din țară. Suntem încrezători că și anul acesta mulți oameni vor dori să facă o faptă bună, să salveze o viață și să se bucure de experiențele noastre de festival, UNTOLD sau Neversea."
KATHARINA SCHEIDEREITER, Manager CSR Kaufland România:
"BLOOD NETWORK este deja un proiect de suflet pentru noi și cea mai longevivă campanie de donare de sânge pe care o sprijinim. Ducem caravana mobilă în parcările magazinelor Kaufland din 10 orașe din țară, printre care se numără cele de tradiție cum sunt Cluj-Napoca, București și Constanța, însă dorim să extindem mereu oportunitatea și către alte zone ală țării. Mă bucur că anul acesta tinerii din Giurgiu și Târgu-Jiu vor beneficia de caravana mobilă BLOOD NETWORK și vor intra astfel în cea mai mare rețea de donatori din România. Împreună salvăm vieți și contribuim la schimbare. Îmi exprim recunoștința față de cadrele medicale implicate în campanie, dar și față de cei peste 18.000 de donatori de până acum. Implicarea face diferența.”
               Doritorii se pot înscrie prin formular, pentru a dona în Centrele de Transfuzii, accesând următoarele link-uri: 
Pentru UNTOLD:  https://wkf.ms/446Npkn
Pentru Neversea: https://wkf.ms/3vR9aYQ
Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.
Neversea 2024 are loc în perioada 4 - 7 iulie în Constanța.
UNTOLD 2024 are loc între 8 și 11 august în Cluj-Napoca.
Comunicat:UNTOLD Universe




Ploiești Shopping City găzduiește Salonul Imobiliar și Bancar PRAHOVA BANK–IMOB

 

Ploiești Shopping City se pregătește să devină epicentrul afacerilor imobiliare și bancare, în cadrul unui eveniment ce va avea loc în perioada 17 – 19 mai 2024.
Salonul Imobiliar și Bancar PRAHOVA BANK–IMOB este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova, și este destinat celor interesați de investiții profitabile și finanțări atractive.
Vizitatorii vor putea explora un portofoliu diversificat de proprietăți imobiliare și produse bancare, prezentate de dezvoltatori de top și instituții financiare de renume. Fie că ești în căutarea casei visurilor tale sau a unei oferte bancare avantajoase, Salonul PRAHOVA BANK–IMOB este locul ideal pentru a găsi soluțiile perfecte.
Programul de vizitare este zilnic, în zona scărilor rulante, între orele 10:00 și 20:00, astfel încât vizitatorii să aibă timp să se bucure de toate ofertele și să obțină toate informațiile necesare.

Comunicat de presă:Cristina Răceală

Comunicat de presă Penitenciarul de Femei Ploiești - Târgșorul Nou- ”Ziua Internațională a Familiei”

 

Familia este cel dintâi cadru social de care are nevoie fiecare om ca să trăiască. Ea este mediul prielnic pentru nașterea, dezvoltarea şi desăvârșirea ființei umane.
            Pentru a sublinia importanța familiei și în lumina celebrării ”Zilei Internaționale a Familiei”, Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat în data de 15 mai 2024 activitatea socială ”În brațele mamei”, la Mănăstirea Ghighiu, din județul Prahova.
La activitate au participat 7 persoane private de libertate, clasificate în regim deschis. Acestea au avut ocazia de a petrece câteva ore alături de familiile lor, într-un spațiu prietenos, de a se juca și de a participa la ateliere de creație împreună cu copiii lor.
Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Fundației Stânca Veacurilor, care a asigurat materialele necesare pentru amenajarea spațiului, pentru atelierele de creație și a pregătit daruri pe care deținutele le-au oferit copiilor cu ocazia întâlnirii.  
       Scopul activităţii a fost încurajarea și dezvoltarea legăturii deţinutelor cu familia şi în special cu copiii, iar reîntâlnirea cu mediul de suport, într-un spațiu aflat în afara penitenciarului, a avut un puternic impact emoțional atât asupra femeilor private de libertate, cât și asupra membrilor familiilor acestora.
          Desfășurarea unor activități ce vizează întâlniri cu familia contribuie la îmbunătățirea comunicării între persoanele private de libertate și membrii familiilor acestora, constituind o premisă a reintegrării în familie după executarea pedepsei.

Sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 9.00, la Sala Europa a Consiliului Județean, va avea loc Concursul Național de Artă Coregrafică EuRoDans, ediția a XIII-a

 

Sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 9.00, la Sala Europa a Consiliului Județean, va avea loc Concursul Național de Artă Coregrafică EuRoDans, ediția a XIII-a, eveniment aflat sub egida programului Ploiești, Capitala Tineretului din România, 2024.

 În același timp competiția este înscrisă în Calendarul Național al Activităților Educative Extrașcolare, emis de Ministerul Educației, pentru anul școlar 2023-2024.

Se vor prezenta în fața publicului și a onoratului juriu 1050 de copii și tineri concurenți din întreaga țară și din Republica Moldova. Concursul se adresează atât elevilor care studiază diversele genuri de dans în timpul liber- la divizia hobby, cât și elevilor din învățământul vocațional, adică din liceele de coregrafie – la divizia pre-profesional. 

Secțiunile pentru care au putut opta concurenții cuprind o gamă variată de genuri coregrafice: dans clasic, dans contemporan, dans de caracter/etno-stilizat, show dans, cabaret, street dance, dans acrobatic, majorete, folclor sau open. Participă 65 de profesori coregrafi din 45 de instituții – palate și cluburi ale copiilor, asociații, centre județene de cultură sau școli de dans private, venind din 20 de județe ale țării.

Palatul Copiilor, Municipiul Ploiești este o instituție care iubește dansul, sub multiplele sale genuri și forme stilistice, oferind cursuri gratuite de balet, dans modern, dans contemporan, dans popular și gimnastică, totalizând peste 500 de elevi care frecventează aceste cercuri. Cu un total de 3000 de copii la toate cele 18 cercuri, această instituție poate fi considerată un adevărat lider al educației non-formale pe plan local.

Încă din anul 2008, la inițiativa profesorului Robert Zahariuc, s-a conturat ideea aniversării Zilei Internaționale a Dansului, printr-o manifestare dedicată copiilor care îndrăgesc această artă. A început sub forma unui spectacol de clasă, apoi a unui eveniment local, a trecut prin etapa de competiție regională, crescând până la varianta națională, și chiar internațională pentru câteva ediții. Iată că și în acest an proiectul EuRoDans își demonstrează sustenabilitatea, aducând publicului ploieștean un adevărat regal al dansului, un maraton ce se va întinde pe durata a 10 ore.

Juriul este alcătuit din profesioniști din domeniul pedagogiei dansului, care vor juriza pe baza regulamentului de concurs. Profesorii Robert Zahariuc, Paulina Mitru Niculae și Nicoleta Cocea vor evalua cele 170 de momente coregrafice, iar la final, echipele și soliștii vor fi premiați cu medalii, trofee și diplome de către staff-ul Palatului Copiilor Ploiești, coordonat de către doamna director Alina Zahariuc.

Comunicat:Palatul Copiilor Ploiești


Expoziția Universitară „Fabricat în România”, Muzeul Industriei în Spațiul Românesc, la Casa de Cultură a Studenților Ploiești

 

Sâmbătă, între orele 12.00-23.00, la la Casa de Cultură a Studenților Ploiești va avea loc Expoziția Universitară „Fabricat în România”, Muzeul Industriei în Spațiul Românesc.
Expoziție din cadrul evenimentului Noaptea Europeana a Muzeelor ed.20".
”Pentru prima oara de la constituirea ca forma de organizare si manifestare expozitionala cu functii de Muzeu, a ceea ce va fi in final Centrul Cultural-Educativ "Muzeul Industriei in Spatiul Românesc, actual activând ca nucleu la Casa de Cultura a Studentilor Ploiesti si cu expozitii itinerante, inscrierea oficiala în "Noaptea Europeana a Muzeelor ed.20" ne onoreazã cu prezenta în aceastã manifestare prestigioasã.
  Astfel, mica expozitie "Fabricat in Romania" patronatã de Fundatia "Cosmonaut Dumitru- Dorin Prunariu" si organizatã impreuna cu Universitatea Petrol- Gaze Ploiesti si Casa de Culturã a Studentilor Ploiesti din campusul UPG (partea dreapta), Bvd. Bucuresti nr. 39, va putea fi vizitatã in ziua de sâmbatã, 18 mai între orele 12.00- 23.00, desigur GRATUIT si va prezenta produse industriale romanesti fabricate intre anii 1920-1995.
  Vizitatorii vor beneficia de exponate din colectiile Muzeului si ale membrilor sãi Edward Bobolot, Bogdan Calciu si Daniel Anghel, de demonstratii cu acestea, de muzicã romaneasca ascultatã pe vinyl si de cafea oferitã gratuit de catre partenerul nostru Compas Coffee.
   Totodata va informam ca suntem in greva japoneza de solidaritate cu prietenii din biblioteci si muzee.
    De ani se zile dorim o "Noapte a Muzeelor" a noastra, a colectionarilor din MISR "Suntem Romania!", dupa ce am ajutat la organizarea altor evenimente similare in muzee prietene. Forma noastra de organizare este total diferita de a altor muzee, este asociativa de voluntariat si suntem gazduiti ca si colectii si activitate de catre institutii de invatamant.
    Din pacate, exact acum cand am reusit si noi sa avem “Noaptea muzeului nostru”, cu ajutorul partenerilor colaboratori si gazdelor, prietenii din cultura au hotarat sa intre in greva sub diferite forme, pentru a constientiza factorii de decizie asupra necesitatilor culturii si educatiei in forma de muzeu si biblioteca, unde periodic si constant factorul uman este efectiv desconsiderat.
   Ne exprimam respectul pentru cei care sustin, cerceteaza, perpetueaza si conserva bazele cunoasterii umane, si ne alaturam solidar demersurilor lor, intr-o forma specifica, considerandu-ne in greva japoneza, si consideram absolut necesar sa anuntam public acest lucru.
   Ne vom achita desigur de angajamentul asumat catre parteneri si public de a fi deschisi in "Noaptea Muzeelor Europene ed.20" si a desfasura programul stabilit, purtand banderole specifice care sa exprime starea de greva japoneza.
Partenerii si colaboratorii nostri nu sunt responsabili in nici un fel de hotararea noastra in legatura cu aceasta situatie. 
   Echipa Muzeului in Spatiul Românesc "Suntem România!"
-Expozitia va functiona pana in data de 15 iunie 2024.
Parteneri și sponsori ai evenimentului:
Fundatia Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Casa de Cultură a Studenților Ploiești,  Supermarket La Cocoș, BIBI Vacanța, Cook Communications
Parteneri media ai evenimentului :
InfoPloiestiCity (IPC), Antena 3 Ploiești. Arte fapte, Ploieștii, Gazeta Ph., Telegrama, Prahova liberă, Actualitatea prahoveană








Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *