6.27.2021

EURO 2020. Cristiano Ronaldo a plecat acasa. Belgia a eliminat Portugalia

 


Belgia a învins cu 1-0 Portugalia în optimile de finală de la EURO 2020 și a eliminat astfel pe campioana europeană en-titre după un meci de o mare calitate fotbalistică, disputat pe stadionul Cartuja din Sevilla.

Unicul gol a fost marcat de Thorgan Hazard în minutul 42.

Partida de la Sevilla a început dinamic, cu o ocazie în chiar primele 5 minute, a portughezilor, prin Diego Jota. Șutul acestuia din colțul careului s-a dus însă mult alături de poartă. Portugalia părea că începe mai bine, era trupa mai așezată, mai calculată, cea care nu lăsa spatii deschise pentru ofensiva lui Lukaku et company.

Frații Hazard au avut două șuturi slabe în minutele 9 și 18, apoi lusitanii au început din nou să atace poarta lui Courtois. A fost întâi un șut al lui Sanches, ușor alături, apoi Ronaldo a ieșit în premieră la rampă cu o lovitură de la circa 25-30 de metri, balon boxat cu greu de portarul lui Real.

Golul a venit poate contrar cursului jocului, prin Thorgan Hazard, șut imparabil de la 25-26 de metri direct la colțul lung, fără șanse pentru Patricio.

Portugalia era obligată astfel să își pună întrebări, să caute și răspunsurile, să iasă la joc și astfel să se și descopere, inerent.

Lusitanii au ieșit într-adevăr la joc în partea secundă și am putea spune fără greșeală că au dominat jocul de după reluare. Au avut și marile ocazii chiar pe final, o bară de exemplu a lui Guerreiro, șut de la distanță sau lovitura de cap a lui Ruben Dias, scoasă de Courtois cu un mare reflex salvator.

Belgia a rămas în picioare până la final, a avut meritul de a rezista și a învins cu 1-0, a patra victorie a sa consecutivă de la EURO. Campioana europeană e eliminata așadar încă din optimi, iar meciul din sferturi Italia vs Belgia se anunță un mare blockbuster.

Sursa:https://spotmedia.ro/stiri/sport/belgia-elimina-campioana-europeana-en-titre-portugalia-de-la-euro-2020

Foto:Hepta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *