6.15.2021

EURO 2020.REZULTATE DIN GRUPELE D, E si F



GRUPA D:

*ANGLIA-CROATIA 1-0 (s-a jucat duminică)

 Anglia a câștigat primul meci de la EURO 2020, în fața Croației, scor 1-0. Sterling a decis meciul cu reușita sa din repriza secundă.

Englezii au avut primele ocazii ale partidei prin Foden și Phillips. Primul a lovit bara, iar șutul jucătorului de la Leeds a fost respins de portarul croat.

Perisic a replicat după câteva minute, cu un șut peste poartă, iar Trippier a bifat ultima ocazie a primei părți, din lovitură liberă.

După pauză, Modric l-a pus la încercat pe Pickford cu un șut pe jos, dar cei care au deschis scorul au fost britanicii. Phillips a creat o fază superbă, a trimis în careu pentru Sterling, iar acesta a reluat din prima direct în plasa porții adverse.

Kane a avut ocazia de 2-0, dar a tras peste poartă din poziție ideală. S-a terminat 1-0, iar englezii au făcut primul pas spre calificarea în fazele eliminatorii.

În următorul meci din grupe, echipa lui Southgate va juca, tot pe Wembley, în compania Scoției, iar Croația își va măsura forțele cu Cehia la Glasgow.

Echipele de start:

     Anglia: Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Phillips, Rice - Sterling (Calvert-Lewin 90+2), Mount, Foden (Rashford 71) - Kane (Bellingham 82)

    Rezerve: Henderson, Jonhstone, Shaw, Grealish, Henderson, Coady, White, James, Saka

Croația: Livakovic - Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Kramaric (Brekalo 70), Modric, Brozovic (Vlasic 70), Kovacic (Pasalic 85), Perisic - Rebic

(Petkovic 78)

Rezerve: Kalinic, Sluga, Budimir, Pasalic, Skoric, Badelj, Juranovic, Bradaric, Ivanusec.

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2020/euro-2020-anglia-croatia-1-0-sterling-a-decis-primul-meci-al-britanicilor-de-la-turneul-final-1140385

Luni:

SCOTIA-CEHIA 0-2

Debut perfect pentru Cehia la EURO 2020. Trupa lui Jaroslav Silhavy a câștigat cu 2-0 partida cu Scoția. Patrick Schick a fost eroul meciului, cu o dublă, iar al doilea gol a fost de la jumătatea terenului.

Meciul a început cu ocazii de ambele părți. Mai întâi, un luft al lui Soucek a foat aproape să-i coste pe cehi, care au dat și ei replica imediat, prin Schick. Scoțienii au avut apoi două ocazii, ambele prin Dykes, iar la cealaltă poartă, Soucek a luftat din apropiere.

Cel mai scump jucător al scoțienilor, Robertson, a irosit și el o șansă bună, însă cei care au marcat au fost cehii, când Schick a deschis scorul după o centrare perefectă de la Coufal.

Repriza a doua a început furtunos, cu ocazii la minut. Schick și Darida au ratat, iar scoțienii au nimerit transversala, prin Hendry. Cehii au fost aproape de autogol, însă în cele din urmă au marcat în poarta potrivită. A făcut-o același Schick, cu un șut de la aproape 50 de metri, reușind probabil golul turneului.

Darida a irosit și el o șansă bună, iar scoțienii s-a aruncat în atac, dornici să schimbe tabela. Armstrong a ratat o șansă mare, iar Dykes a avut și el două situații mari.

Nici McTomminay nu a fost mai norocos. Schick și-a mai încercat o dată norocul, iar la cealaltă poartă, Celustska a intervenit salvator la șutul lui Forrest.

Cehii au avut ultima ocazie a meciului, dar portarul Marshall a intervenit fantastic, iat Scoția - Cehia s-a terminat 0-2.

Scoția: Marshall - Hanley, Cooper, Hendry - O'Donnell, Armstrong, McGinn, McTominay, Robertson - Dykes, Christie

Antrenor: Steve Clarke

Cehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Soucek, Kral - Masopust, Darida, Jankto - Schick

Antrenor: Jaroslav Silhavy

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2020/scotia-cehia-0-2-in-grupa-d-la-euro-2020-gol-fabulos-de-la-45-de-metri-transversala-a-scotienilor-1141891

Etapa viitoare:

Vineri 18 iunie

Croaţia - Cehia (19:00, Glasgow, Grupa D)

Anglia - Scoţia (22:00, Londra, Grupa D)



GRUPA E:

POLONIA-SLOVACIA 1-2

Lewandowski, înfrângere cu Hațegan la centru. Românul a eliminat un jucător

Slovacia a început perfect EURO 2020, cu o victorie împotriva Poloniei lui Robert Lewandowski, scor 2-1, în cadrul primului meci din Grupa E.

Cu Ovidiu Hațegan la centru, Mak a avut prima ocazie a partidei cu un șut la colțul scurt. Mingea a fost trimisă pe lângă poarta lui Szczesny. Slovacii au deschis scorul în minutul 17, prin Mak, care a luat o acțiune pe cont propriu și, ajutat de bară, a înscris.

Polonia - Slovacia 1-2, în grupa E de la EURO 2020! Lewandowski, înfrângere cu Hațegan la centru. Românul a eliminat un jucător

Imediat după pauză, polonezii au restabilit egalitatea prin Linetty, care a reluat în plasă o minge centrată perfect în careu de Rybus. Bucuria polonezilor nu a durat mult.

Hațegan i-a arătat al doilea cartonaș galben lui Krychowiak după un fault la mijlocul terenului, iar în minutul 69, Milan Skriniar a readus Slovacia în avantaj, cu un șut cu dreptul din interiorul careului.

Polonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek, Rybus (Puchacz 74) - Linetty (Frankowski 74), Krychowiak, Klich - Jozwiak, Lewandowski, Zielinski (Swiderski 85)

Rezerve: Skorupski, Fabianski, Dawidowicz, Kedziora, Kezlowski, Moder, Placheta, Swierczok, Helik

Slovacia: Dubravka - Pekarik (Koscelnik 79), Satka, Skriniar, Hubocan - Haraslin (Duris 87), Kucka, Hromada (Hrosovsky 79), Mak (Suslov 86)- Duda, Hamsik

Rezerve: Kuciak, Rodak, Vavro, Gregus, Weiss, Benes, Hancko, Lobotka

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2020/polonia-slovacia-1-2-in-grupa-e-de-la-euro-2020-lewandowski-infrangere-cu-hategan-la-centru-romanul-a-eliminat-un-jucator-1141941

SPANIA-SUEDIA 0-0

Spaniolii au dominat complet partida, dar nu au reușit să înscrie

Spania - Suedia, ultimul meci al zilei de luni de la EURO 2020, contând pentru grupa E, s-a încheiat cu o remiză, scor 0-0.

Spania a dominat în totalitate partida, cu o posesie de 75 la sută și 17 ocazii de gol, dar elevii lui Luis Enrique nu au reușit să înscrie.

Prima ocazie majoră i-a aparținut lui Alvaro Morata, în minutul 38. Jordi Alba i-a pasat acestuia în careu, a șutat, dar balonul a trecut puțin pe lângă poartă. Moreno a avut și el o ocazie imensă, în minutul 90, când a ajuns la centrarea lui Pablo Sarabia și a trimis cu capul. Intervenția lui Olsen a păstrat scorul intact.

Suedia a avut și ea două ocazii majore. În minutul 41, Alexander Isak a șutat din interiorul careului, balonul a trecut de goalkeeper-ul spaniol, dar a fost respins în bară de Llorente.

A doua ocazie a suedezilor a venit în minutul 61, când același Isak a pătruns în careul advers, a driblat apărarea și i-a pasat lui Marcus Berg, care nu a avut o execuție strălucită, iar balonul a trecut pe lângă poartă.

Partida s-a disputat pe La Cartuja Stadium, din Sevilla, o arenă cu o capacitate de 60.000 de locuri, pe care au avut acces aproximativ 16.000 de fani, având în vedere măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Spania: Unai Simon – Alba, Laporte, Pau Torres, Llorente – Pedri, Rodri, Koke – Dani Olmo, Morata, Torres

Rezerve: Eric Garcia, Thiago, Azpilicueta, Llorente, Sarabia, Moreno, Robert Sanchez, Gaya, Fabian Ruiz, Oyarzabal, De Gea, Adama Traore

Antrenor: Luis Enrique

Suedia: Olsen – Augustinsson, Lindelof, Marcus Danielsson, Lustig – Forsberg, Olsson, Ekdal, Larsson – Isak, Berg

Rezerve: Bengtsson, Jansson, Claesson, Svensson, Quaison, Helander, Jordan Larsson, Jens Cajuste, Krafth, Sema, Johnsson, Nordfelt

Antrenor: Jan Olof Andersson

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2020/spania-suedia-0-0-spaniolii-au-dominat-complet-partida-dar-nu-au-reusit-sa-inscrie-1141947

Etapa a 2 a:

Vineri 18 iunie

Suedia - Slovacia (16:00, St Petersburg)

Sambata 19 iunie

Spania - Polonia (22:00, Sevilla)

GRUPA F :

Ungaria - Franţa 1-1. 

Campioana mondială se împiedică inexplicabil

Naţionala de fotbal a Franţei, campioana mondială en-titre, a intrat cu multă încredere în partida cu Ungaria, de la Budapesta, dar s-a lovit de o echipă a Ungariei extrem de ambiţioasă şi dispusă să se bată pentru fiecare minge pentru a obţine un rezultat care să o menţină în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Ungaria chiar a deschis scorul în finalul primei reprize, prin Fiola, şi a sperat până spre final la o victorie uriaşă, însă francezii au reuşit să egaleze prin Griezmann în minutul 66. Deşi au forţat obţinerea victoriei, francezii nu au mai găsit drumul spre poarta adversă, astfel că duelul dintre Franţa şi Ungaria s-a încheiat nedecis, 1-1, rezultat care complică foarte mult situaţia din Grupa F de la Euro 2020.

Ungaria și Franța se întâlnesc pentru prima oară după 16 ani, iar „albaștrii” au câștigat prima oară la Budapesta la ultima vizită, din 1990. Dacă pentru Ungaria asta este a doua apariție consecutivă la EURO, dar și a doua după 49 de ani, Franța a participat la fiecare turneu din 1992 și a ajuns în sferturile de finală sau mai bine în cinci din ultimele ase apariții, inclusiv în finala de pe teren propriu, din 2016.

Aceasta este a cincea întâlnire la EURO dintre cele două formații, Ungaria fiind câștigătoare în trei din precedentele patru întâlniri, cealaltă fiind o remiză. De opt ori s-au întâlnit la Budapesta, cea mai recentă fiind o victorie cu 3-1 în martie 1990, în amical. Eric Cantona a marcat atunci de două ori, aducând prima victorie a Franței la Budapesta, unde suferise șase înfrângeri, inclusiv cu 13-1 în iunie 1927.

Portugalia - Germania 2-4

Cel mai spectaculos şi nebun meci de la Euro 2020

Portugalia - Germania candidează în mod cert la titlul de cel mai spectaculos şi nebun meci de la Euro 2020. Asta pentru că Portugalia a început meciul în forţă şi a deschis scorul, prin Cristiano Ronaldo, dar apoi am asistat la un iureş impresionant al Germaniei. Mai întâi, nemţii şi-au obligat adversarii să înscrie de două ori în propria poartă, prin Dias şi prin Guerreiro.

Apoi, după pauză, Havertz şi Gosens şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor. Păream să asistăm la un scor fluviu în favoarea Germaniei, însă Portugalia a avut forţa necesară să echilibreze jocul pe final. Totuşi, Portugalia nu a mai putut decât să înscrie un singur gol, prin Diogo Jota, astfel că Germania obţine o victorie extrem de importantă în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2020. Iar cum Franţa s-a împiedicat de Ungaria, totul se decide, în această grupă, în ultima etapă, când Germania porneşte favorită în partida cu Germania, iar Franţa şi Portugalia se înfruntă în reeditarea finalei de la Europeanul din 2016.

Clasament Grupa F

  • 1. Franţa - 4 puncte
  • 2. Germania - 3 puncte
  • 3. Portugalia - 3 puncte
  • 4. Ungaria - un punct
Sursa:https://observatornews.ro/euro-2020/grupa-f-live-euro-2020-program-rezultate-clasament-trei-mari-favorite-424667.html

Foto: Profimedia si Digisport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *