6.24.2021

EURO 2020.ULTIMA ETAPA. REZULTATE GRUPELE D, E SI F

 GRUPA D :

Anglia câștigă grupa D și e gata de șocul de pe Wembley! Croația și Cehia merg și ele în „optimi” la Euro 2020.

Anglia a învins Cehia, scor 1-0, iar Croația a trecut de Scoția, scor 3-1, în meciurile decisive ale grupei D de la Euro 2020. Englezii, croații și cehii merg împreună în optimile de finală!

Anglia a câștigat grupa și va juca pe 29 iunie, tot pe Wembley, împotriva ocupantei locului secund din grupa F, cea din care fac parte Germania, Portugalia, Franța și Ungaria

Croația a încheiat pe locul secund și va juca în optimi pe 28 iunie, la Copenhaga, împotriva ocupantei locului secund din grupa E, cea din care fac parte Spania, Suedia, Slovacia și Polonia 

Cehia a terminat grupa pe locul 3 și s-a calificat la rândul său în optimile de finală. Își va afla adversara în momentul în care se vor cunoaște toate cele 4 echipe calificate de pe locurile 3

12 echipe sunt deja calificate în „optimi”: Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Cehia, Anglia, Suedia, Franța, Croația.


GRUPA E: 

Slovacia - Spania 0-5, Suedia - Polonia 3-2.

Suedia a reușit, la Sankt Petersburg (Rusia) una dintre ele mai bune prestații de la turneele finale. Selecționata lui Jan Andersson a câștigat dramatic duelul cu Polonia, 3-2 și a terminat Grupa E pe primul loc, cu 7 puncte.

Spania a defilat, acasă, la Sevilla, contra unei echipe a Slovaciei, care a fost făcută KO.

Slovacia - Spania 0-5. I-au ”demolat”!
Spania și-a propus să câștige acest meci cu orice preț, pentru a nu mai avea emoții și a reușit. Dar, nu a fost chiar așa de ușor. Ibericii puteau deschide scorul în minutul 12, la faza penalty-ului acordat de VAR, dar Morata l-a remarcat pe Dubravka. 

Apoi, a venit una dintre cele mai ciudate faze din fotbal, tot cu Dubravka în prim plan. Din păcate, de data aceasta portarul și-a marcat un autgol surprinzător și Spania era în avantaj (30). A fost faza care a făcut diferența pentru că de acolo a existat o singură echipă pe teren. Laporte, fundașul lui City, a majorat scorul chiar înainte de pauză.

În repriza a doua, Spania a defilat. Sarabia (56) și Ferran Torres (67) au dus scorul la 0-4. Presiunea a fost atât de mare încât Kucka și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, cu alt autogol.

Spaniolii jubilau și făceau calcule de pe locul 1 al grupei, numai că finalul de la Sankt Petersburg, cu golul lui Claesson (90+5) a schimbat datele problemei.

Suedia - Polonia 3-2. ”Leșii” au revenit de la 0-2, dar s-au înclinat pe final
Meci superb la Sankt Petersburg! Suedia a condus cu 2-0, Lewandowski a egalat, dar Claesson a decis victoria în prelungiri.

Suedezii au început ca din tun și au marcat cel mai rapid gol de la acest EURO 2020, prin Forsberg (2). Polonezii n-au acuzat șocul și au atacat. În minutul 18, Robert Lewandowski a fost protagonistul unei faze rare. A trimis de două ori cu capul în transversală, în decurs de doar câteva secunde,

În repriza a doua, același Forsberg a bifat dubla (59), după un contraatac și se părea că meciul se duce într-o singură direcție.

Cu orgoliul rănit, Lewandowski a dat tonul revenirii. A marcat, în stilu-i personal, două minute mai târziu, după un alt contraatac. Selecționata polonă a presat infernal de atunci, cu Lewa în frunte. Vîrful lui Bayern i-a pasat perfect lui Swierczok, care  a făcut 2-2, dar a fost ofsaid. Până la urmă, a egalat tot Lewa (84) iar finalul a fost de foc.

Suedezii au avut o șansă, pe care nu au ratat-o, chiar la ultima fază. Claesson a marcat golul victoriei și golul care a dus Suedia pe primul loc al Grupei E.

GRUPA F:
Franța a câștigat Grupa F (2-2 vs Portugalia) / Germania, în optimi după ce a egalat Ungaria în minutul 84

Germania s-a chinuit în fața Ungariei, a fost condusă aproape pe toată durata partidei, dar a egalat în minutul 84 (2-2) și s-a calificat în optimile Campionatului European de fotbal. În cealaltă partidă a serii, Franța și Portugalia au terminat la egalitate (2-2), campioana mondială en-titre urmând să vină la București după ce a câștigat Grupa F (ambele echipe merg mai departe).

Citește și: Franța, campioana mondială, va juca pe Arena Națională în optimile Campionatului European

De știut:
Cristiano Ronaldo, care a înscris de două ori din penalty împotriva Franței, ocupă prima poziție în clasamentul golgheterilor (5 goluri). Portughezul deţine recordul de reuşite la fazele finale ale Campioantului European (14).
Ronaldo l-a egalat pe iranianul Ali Daei în fruntea clasamentului fotbaliștilor cu cele mai multe goluri înscrise pentru echipa națională (109).

Rezultatele înregistrate miercuri:

Portugalia vs Franța
Au marcat: Ronaldo '31, '60 (ambele penalty) / Benzema '45+2 (penalty), '47

Germania vs Ungaria 2-2
Au marcat: Havertz '66, Goretzka '84 / Szalai '11, Schafer '68




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *