10.29.2023

185 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri prahoveni ca urmare a abaterilor constatate.15 permise de conducere reținute de polițiști

 











Vineri 27 octombrie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat 7 actiuni, pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Mizil și Boldești-Scăeni, dar și în localitățile Lipănești și Bălțești pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate 370 de persoane, au fost controlate 250 autovehicule și au fost efectuate 220 de testări cu aparatul etilotest.
În total au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Depistat la volan cu o alcoolemie de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat
În dimineața trecută, în jurul orei 7.00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DJ102 C, în comuna Apostolache, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna Tătaru.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Consumul de alcool nu este compatibil cu conducerea autovehiculelor, deoarece pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.
Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, ori motociclete!

Sursă:IJP PH

Foto ilustrativ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *