10.29.2023

IPJ PRAHOVA.ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE ÎN CADRUL PROGRAMULUI „ȘCOALA ALTFEL" (video)

La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității dar si cei ai Serviciului Rutier Prahova, au desfășurat activități educativ-preventive în rândul elevilor din cadrul Școlilor Gimnaziale din comuna Bărcănești.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul Programului Național "Școala Altfel" și au vizat prevenirea portului sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bulingului, cyberbullyingului, dar și informarea elevilor asupra răspunderii penale a minorilor.
Astfel, de activitățile desfășurate au beneficiat peste 200 de elevi din cadrul claselor primare a două școli din localitățile Bărcănești și Românești.
Elevilor le-a fost expus faptul că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a minorilor, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia.
Polițiștii rutieri le-au prezentat celor mici principalele reguli de circulație și le-au pus la dispoziție covorul rutier, cu ajutorul căruia, copiii prezenți au învățat, prin exemple practice oferite de polițiști, cum să circule corect și care este semnificația principalelor indicatoare rutiere și, totodată, li s-a explicat importanța cunoașterii și respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație.
Elevii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme.
Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial, iar prin intermediul desfășurării unor astfel de activități, polițiștii își propun ca elevii să coștientizeze nu numai faptul că violența, în unitățile de învățământ sau în afara acestora, este interzisă și pedepsită conform legii, dar și faptul că efectele violenței pot fi foarte grave și le pot influența în mod negativ viața, chiar și atunci când vor deveni adulți.
Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ - preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

Sursă:IJP PH







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *