11.08.2023

BULETIN INFORMATIV IPJ PRAHOVA.8 NOIEMBRIE 2023

 

Reținuți de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de furt

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Secției Rurale Florești au identificat, depistat și reținut un tânăr de 26 de ani, din județul Brăila.

În fapt, la data de 25 octombrie a.c., tânărul, în timp ce se afla în vizită la domiciliul unei femei, din Florești, i-ar fi sustras mai multe bunuri precum un telefon mobil, bijuterii, o geantă, dar și bani, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 20.000 de lei.

În vederea administrării probatoriului, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție la domiciliul acestuia, fiind găsite și ridicate o parte din bunurile sustrase.

În baza probatoriului administrat, față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. 

Tot la data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Secției nr.1 de Poliție Ploiești au identificat, depistat și reținut un tânăr din municipiul Ploiești.

În fapt, la data de 30 octombrie a.c., acesta ar fi sustras dintr-o autoutilitară parcată în municipiu, un rucsac.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un tânăr de 18 ani, din municipiul Ploiești, iar în urma depistării acestuia a fost condus la sediul unității de poliție pentru audiere.


În baza probatoriului administrat, față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Cercetat penal pentru infracțiunea de înșelăciune

La aceași data, polițiștii Secției Rurale de Poliție Bălțești au identificat o persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

În fapt, la data de 4 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Comunal Șoimari au fost sesizați de către un tânăr cu privire la faptul că ar fi fost înșelat cu 3.500 de lei de către o persoană.

Din cercetări, a reieșit faptul că la data de 1 noiembrie a.c., tânărul în cauză ar fi convenit cu o persoană de pe o platformă de vânzări online achiziționarea unui telefon mobil în schimbul a 3.500 de lei.

Ulterior, la data de 3 noiembrie a.c., tânărul a primit prin curier un pachet care conținea telefonul mobil achiziționat, constatând faptul că acesta prezenta urme de contrafacere.

Astfel, în urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana banuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 21 de ani din județul Neamț.

Totodată, în urma audierii, acesta a restituit întreg prejudiciul cauzat.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal de înșelăciune.

Dosar penal la regimul silvic

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 1300, polițiștii Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Șotrile, au depistat în flagrant delict două persoane, în timp ce sustrăgeau material lemnos cu ajutorul unui atelaj hipo.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei ca fiind un bărbat de 59 de ani și o femeie de 77 de ani, ambii din comuna Șotrile.

Din cercetări, a reieșit faptul că cei doi ar fi sustras arborii dintr-un fond forestier privat din comuna Șotrile, punctul Cheile Brebului.

Astfel, materialul lemnos a fost predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Câmpina.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori.

Depistați la volan sub influența substanțelor psihoactive sau fără permis de conducere

La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 12.40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Orizontului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșiri infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În jurul orei 15.00, tot polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în timp ce desfășurau activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe DJ 205G din comuna Cornu au oprit, pentru control, un moped, condus de un bărbat de 79 de ani, din comună.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

  • Comunicat: IJP PRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *