12.06.2023

FUNDAŢIA ASSA, ORGANIZAŢIA NEGUVERNAMENTALĂ CARE CONSTRUIEŞTE UN CAMPUS MEDICAL ŞI EDUCAŢIONAL PENTRU COPIII GRAV BOLNAVI, A PORNIT ÎNTR-O CARAVANĂ NAŢIONALĂ

 


Scopul Caravanei ASSA este identificarea cazurilor vulnerabile din toate judeţele din România şi implementarea unor programe sociale, alături de autorităţile din fiecare comunitate.

Fundaţia ASSA are drept misiune îmbunătăţirea vieţii copiilor care luptă cu boli grave sau neajunsuri. Campusul ASSA – cel mai ambiţios proiect al organizaţiei – va cuprinde: o clinică de diagnosticare şi tratament pentru copiii cu afecţiuni psiho-neuro-motorii, o tabără şi săli multifuncţionale accesibilizate pentru copiiii cu dizabilităţi.

Până la finalizarea construcţiei, Fundaţia ASSA derulează mai multe proiecte dedicate copiilor grav bolnavi sau aflaţi în situaţii vulnerabile: tabere sociale , ateliere educativ-recreative, workshop-uri pentru copii şi părinţi, campanii de ajutorare, facilitări servicii medicale, etc.

Caravana ASSA a apărut în urma necesităţii de a ajunge în toate comunităţile în care trăiesc copii care luptă fie cu boli grave, fie cu neajunsuri. Aflăm, astfel, ce proiecte sociale implementăm pe termen scurt, mediu şi lung şi cum adaptăm întreaga structură a Campusului ASSA la nevoile concrete ale acestor copii. Ne dorim ca în fiecare comunitate să avem întâlniri cu autorităţile locale, dar şi cu reprezentanţi cheie ai comunităţii care doresc să colaborăm în sensul ajutorării copiilor”. – Cristian Liţeanu, director executiv Fundaţia ASSA

 Pe 12 decembrie, Caravana ASSA ajunge în Prahova, iar programul zilei este structurat astfel:

În prima parte a zilei, echipa va aduce componenta terapiei ludice prin activităţi educativ-recreative adresate copiilor tipici şi atipici, dar şi părinţilor şi profesorilor. La această activitate, vor participa şi specialişti în neurofeedback, psihoterapie şi nutriţie.

În cea de-a doua parte a zilei, echipa ASSA invită oficialităţile comunităţii prahovene, dar şi persoanele care au un rol în sprijinirea copilor vulnerabili, la un eveniment de informare şi schimb de experienţă în domeniul protecţiei şi sănătăţii copiilor.

Cunoscuta artistă Nico, ambasador al Fundaţiei ASSA în Prahova

Îndrăgita artistă, originară din Ploieşti, s-a alăturat cu entuziasm acestui proiect, devenind ambasador al Fundaţiei ASSA în Prahova.

Decizia de a deveni ambasador al Fundaţiei ASSA în locul meu natal a venit firesc. Dacă există şi un simplu gest, oricât de mic, pe care îl pot face pentru copiii care luptă cu boli grave sau cu neajunsuri, îl voi face necondiţionat. Dacă prin ceea ce ştiu eu să ofer, pun umărul la ajutorarea micuţilor, o fac cu inima deschisă. Mesajul meu, pentru oamenii din comunitatea mea, este acela de a ne pune inimile laolaltă, în sprijinul unor copii şi al familiilor acestora şi de a dărui fiecare, în dreptul său, câte o bucată de Bine. Mesajul meu va lua şi foma muzicii, pe care o voi dărui alături de partenerul meu de scenă, Romeo Zaharia, în data de 12 decembrie, oamenilor din comunitate, întru sprijinul copiilor vulnerabili.”. – Nico

Evenimentul de prezentare a Fundaţiei ASSA va avea loc la Casa Seciu, în Boldeşti-Scăeni, comunitate în care organizaţia implementează deja proiecte sociale destinate copiilor vulnerabili.

Detalii despre Fundaţia ASSA, Caravana ASSA, Campusul ASSA şi celelalte proiecte ale fundaţiei: https://fundatiaassa.org/

Comunicat:Fundaţia ASSA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *