1.10.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 10 ianuarie 2024

 



La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Băicoi au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că o femeie a fost agresată pe strada Republicii din localitate.
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat pa fața locului, stabilind faptul că persoana vătămată, o femeie de 79 de ani, din orașul Băicoi ar fi fost agresată și deposedată de geanta pe care o purta asupra sa de către un bărbat necunoscut, care ulterior a părăsit zona într-o direcție necunoscută.
Femeia în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată. 
În urma cercetărilor, bărbatul în cauză au fost identificat și depistat ca fiind un tânăr de 21 de ani, din comuna Brebu.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.
Reținut de polițiști, pentru nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție
La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din municipiul Ploiești, despre faptul că un bărbat de 50 de ani, concubin al acesteia, tot din municipiu, a venit la unitatea medicală în care era internată, deși pe numele său a fost emis un ordin de protecție, având astfel, anumite interdicții. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la unitatea medicală, unde au identificat apelanta, din verificări, reieșind faptul că pe numele bărbatului, Judecătoria Ploiești a emis, la începutul lunii august a anului 2023, un ordin de protecție pentru 6 luni. 
Bănuitul nu a fost găsit la fața locului la momentul sosirii polițistilor, însă cu ocazia verificărilor efectuate a fost depistat și condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție.
Bărbați depistați după săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore
La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr.2 de Poliție Ploiești au identificat și depistat un bărbat bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în municipiul Ploiești. 
În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, din incinta unei cofetării din municipiu, tânărul de 24 de ani, din Ploiești ar fi sustras 600 de lei, profitând de neatenția lucrătorului comercial, ulterior părăsind zona în grabă. 
În urma depistării, tânărul a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 
La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Plopeni au identificat, depistat și reținut un bărbat bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. 
În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că la data de 3 ianuarie i-ar fi fost sustrasă bicicleta care se afla în fața unei agenții de pariuri din oraș. 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 38 de ani, din oraș, care a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, iar ulterior, în urma probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Persoană depistată după săvârșirea infracțiunii de înșelăciune 
În cursul zilei de ieri, 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați de către o femeie despre faptul că a fost înșelată cu o sumă de bani de către un bărbat. 
În baza sesizării, polițiștii deplasați la fața locului au identificat o femeie de 33 de ani din municipiul Ploiești, lucrător în cadrul unei societăți comerciale căreia un bărbat necunoscut i-a înmânat 1.000 de lei în cupiură de 10 lei pentru a-i schimba în bancnote cu cupiură de 100 de lei. În acest context, profitând de neatenția lucrătorului comercial, bărbatul ar fi sustras 400 de lei.
Ulterior, femeia a luat banii rămași și i-a introdus în casa de marcat fără să remarce că lipsesc bani.
În baza celor semnalate, polițiștii au efectuat activități investigativ operative au reușit identificarea și ulterior depistarea bărbatului bănuit de săvârșirea faptei de înșelăciune.
Bărbatul în vârstă 47 de ani, din județul Galați a fost condus la sediul unității de poliție pentru audiere.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Conducători auto depistați sub influența băuturilor alcoolice
La data 9 ianuarie a.c., în jurul orei 12.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Șoseaua  Vestului au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana și halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat și sub influența băuturilor alcoolice.
La data 9 ianuarie a.c., în jurul orei 18.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ana Ipătescu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana și halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat și sub influența băuturilor alcoolice.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *