Andra Mihaela  Georgescu este fără îndoială unul dintre cei mai buni (tineri) arhitecţi din ţară.
Andra s-a născut la Câmpina, a copilărit la Urlaţi, actualmente locuieşte în Ploieşti.
În urmă cu 6 ani am avut plăcerea şi onoarea să o cunosc la un club de kickboxing, de atunci legându-ne o prietenie bazată pe încredere, admiraţie şi respect.
Cu o naturaleţe unică, un zâmbet „şcolăresc„ şi un suflet de aur, Andra Mihaela  Georgescu a răspuns unui nou interviu.
Cel precedent AICI:
 
 
Ce a făcut Andra anul trecut?Ce planuri are pentru 2024?
În interviul de mai jos...
 
GABI DIMA:Bună. LA MULŢI ANI. Cum a fost anul 2023 pentru ARHITECT ANDRA GEORGESCU ce ţi-ai propus în 2024?
 
ANDRA MIHAELA GEORGESCU:
Bună şi La mulţi Ani, Noul An să vă aducă sănătate şi putere , asta îmi doresc şi pentru mine.
Anul 2023, deşi a fost un an greu din punct de vedere personal, am avut parte de câteva pierderi iremediabile, profesional am reuşit să mă adun şi să mi duc la bun sfârşit obligaţiile contractuale. 
A fost un an în care am dezvoltat şi partea de Design Interior cu care până acum doar cochetam din când în când. 
Am descoperit că reuşesc să transpun dorinţele clienţilor şi în ceea ce priveşte Amenajarea Interiorara, plus că îmi place foarte mult şi să fac amenajări, mai ales la proiectele concepute de mine şi arhitectural, cumva le gândesc până la stadiul de interioare încă de la început.
G.D:Primii tăi paşi în arhitectură....
A.M.G.
Primii paşi în Arhitectură sunt încă de pe vremea când eram studentă în anul 4 când am început practica în cadrul facultăţii. Am fost primită într-un birou de proiectare aici în oraş, unde lucrau în colaborare mai mulţi ingineri cu diferite specializări, un arhitect, oameni care astăzi au un nume răsunător în judeţ, din punct de vedere profesional.
 Deci pot spune că am avut norocul să îmi incept profesia pe lângă oameni de Elită, oamani care mi-au insuflat plăcerea de a proiecta, de a construi, de a socializa şi înţelege nevoile oamenilor/ clienţilor.
G.D.:Cel mai wow proiect de până acum...?
A.M.G.
Toate proiectele mele sunt wow, este profesia în care îţi vezi pe stradă efectiv materializate gândurile din faţa calculatorului, cum să nu le gândesc pe toate ca fiind wow!?
G.D. :Ai fost la câteva evenimente organizate de INFO PLOIEŞTI CITY?Cum ţi-s-au  părut?
A.M.G.
Da, am fost şi voi mai veni ori de câte ori îmi va permite timpul. Evenimentele INFO PLOIEŞTI CITY au ceva aparte, apropierea de oameni, de nevoile lor , sunt desfăşurate cu mult profesionalism şi dăruire. Felicitări pentru energia pe care o puneţi în sprijinul oamenilor, dovada de omenie este  de departe cel mai frumos gest pe care îl poate face un om în faţa lui Dumnezeu şi a semenilor săi.
G.D.: Care sunt lucrurile mărunte în care găseşti bucurie? 
A.M.G.
Consider că este o reuşită personală să ajungi să te poţi bucura de lucruri simple , lucruri pe care  banii nu le pot cumpăra. Mă bucur de sănătate, de linişte , de o prăjitură bună, de senzaţia de după un antrenament sportiv susţinut.
G.D.:Cum ia naştere un proiect, un concept de arhitectură?
A.M.G.
Un proiect ia naştere încă de la prima întâlnire cu clientul, la masa de lucru stând de vorbă cu oamenii şi aflând dorinţele şi nevoile lor.
G.D.: Ce te bucură cel mai mult la finalul unui proiect?
A.M.G.
Cu siguranţă , mă bucură mulţumirea clientului când îşi vede visul materializat, bucuria lui este şi bucuria mea, cea mai mare împlinire , să ştii că ai reuşit să –I pui pe hârtie tot ce şi-a dorit.
G.D.: Ce ai fi ales altceva în locul arhitecturii?
A.M.G.
Nu mă văd făcând altceva. Deci dacă aş fi ales altă profesie, cu siguranţă că în momentul în care descopeream arhitectură, mă reorientam profesional către ea, atât de mult îmi place.
G.D.: De ce să apelăm la un arhitect atunci când ne proiectăm locuinţa sau firma?
A.M.G.
Cumva, noi nu suntem doar proiectanţi, suntem şi consilieri ai viitoarei afaceri ale clienţilor. Experienţa noastră vastă, îi ajută pe oameni să şi  materializeze sediul afacerii, fluxurile tehnologice, măsurile de siguranţă, aspectul, eficientizarea investiţiei. În facultate învăţăm nu doar să proiectăm ci şi să eficientizăm la maxim din punct de vedere spaţial , economic şi financiar proiectele noastre. Sunt 8 ani în care studiem aceste lucruri, un examen de Diplomă şi un examen de Obţinere a Dreptului de Semantura,  examene date fiecare în faţa unor Comisii Internaţionale, Elitele Proiectării.
G.D.: Ce sfaturi le-ai da celor care se pregătesc să îşi amenajeze locuinţa?
A.M.G.
Să mă caute . Pe mine sau oricare alt arhitect. Este din start o economie să vii la un specialist să gândiţi împreună spaţiul pe care doriţi să îl amenajaţi . Experianta noastră vă ajută să nu cheltuiţi inutil prin încercări de potrivire a materialelor. În biroul nostru le puteţi vedea în forma finală cu o cheltuială mai mică, decât dacă  eti cumpara obiecte de mobilier care nu se potrivesc la final.
G.D.: Ne întoarcem la...despre tine.Ce te sensibilizează mai mult?
A.M.G.
Mă sensibilizează oamenii aflaţi în dificultate, sunt mereu atentă la nevoile lor şi încerc pe cât pot să le alin din suferinţe.
G.D.:  Eşti non stop cu zâmbetul pe buze. Cum reuşeşti acest lucru?
A.M.G.
Aşa este firea mea. La rândul eu mă atrag oamenii care te întâmpină cu un zâmbet, îi consider oameni buni şi deschişi.
G.D.:  Cum arată o zi din viaţa ta?
A.M.G.
Şcoală, birou, şantiere, cumpărături, activităţi extraşcolare, antrenamente sportive .Îmi place să am o viaţă activă.
Cumva, cu cât sunt mai activă cu atât simt că am mai multă energie.
G.D.:  Ce le doreşti colegilor, prietenilor şi cititorilor noştri?
A.M.G.
Le doresc cum spuneam mai sus Sănătate, Energie şi să se bucure de micile plăceri ale vieţii.
Vă mulţumesc din suflet pentru acest Interviu.
Doamne Ajută!