2.29.2024

BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.29 FEBRUARIE 2024

 

Reținut de polițiști după ce ar fi alimentat cu carburant, fără a achita contavaloarea, în repetate rânduri

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești au identificat, depistat si reținut un tânăr de 19 ani, din comuna Florești, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, fapte comise de la începutul anului, până în prezent. 

În fapt, în datele 9, 13, 15 ianuarie și 13 februarie, bănuitul ar fi alimentat cu carburant un autoturism, care în trei dintre cazuri nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare, iar în unul avea plăcuțe cu număr fals de înmatriculare, de la diferite stații de alimentare din localitățile Florești și Băicoi, fără a achita contravaloarea, creând un prejudiciu total de aproximativ 1.700 de lei. 

Astfel, în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

Infracțiuni la regimul rutier 

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit, pentru control, pe strada Ștrandului, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din orașul Urlați.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

La data de 28 februarie a.c. în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Mizil, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit, pentru control, pe Drumul Național 1B, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din oraș.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.


Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,06 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Noaptea trecută, în jurul orei 03.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției orașului Slănic, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră au oprit, pentru control, pe Drumul Comunal 14, în localitatea Ștefești, un moped condus de un tânăr de 26 de ani, din comună. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, vehiculul fiind încredințat de pasagerul cu care acesta se afla, deși acesta din urmă cunoștea că tânărul de 26 de ani nu deține permis de conducere. 

De asemenea, tot din verificări, a reieșit faptul că mopedul în cauză nu este înregistrat. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințare.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *