2.05.2024

BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.5 februarie 2024


 Reținuți pentru furt calificat
La data de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la domiciliile a 5 bărbați bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă la sfârșitul lunii precedente. 
În fapt, la data de 30 ianuarie a.c., persoanele bănuite ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate confecțiile metalice, din municipiului Câmpina, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, printre care și cabluri de alimentare din cupru, ale unor utilaje. 
Astfel, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, bunuri despre care există suspiciunea că provin din comiterea faptei. 
În baza probatoriului administrat, față de trei dintre bănuiți, cu vârstele de 19, 31, respectiv 36 de ani, din Câmpina, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Persoane cercetate după ce ar fi sustras un portofel, într-un mijloc de transport în comun. Un bărbat a fost reținut
La data de 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au reținut un bărbat bănuit de furtul unui portofel, faptă comisă la data de 29 ianuarie a.c., într-un mijloc de transport din municipiul Ploiești. 
În fapt, patru bărbați cu vârste cuprinse între 33, 44, 52 și 56, din municipiul Ploiești, orașul Boldești Scăeni, respectiv din comuna Târgșoru Vechi ar fi sustras portofelul unui bărbat în timp ce se afla într-un mijloc de transport, în municipiu. 
În urma verificărilor efectuate, bănuiții au fost identificați, fiind emise mandate de aducere, toți patru fiind dați în consemn. 
Astfel, la data de 4 februarie, unul dintre bănuiți, de 56 de ani, din municipiul Ploiești a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră Aeroportul Henri Coandă, dorind să plece în străinătate. 
Acesta a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat

Infracțiuni la regimul rutier. Doi bărbați au fost reținuți 
La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției irasului Vălenii de Munte, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Drumul Național 1A, în comuna Gura Vitioarei au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din oraș, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 88 km/h ( +38) peste limita legală. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
În noaptea de 3 spre 4 februarie, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe strada Gheorghe Lazăr, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din municipiu. 
În urma testării cu aparatul din dotare, a tânărului conducător auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
Totodată, în urma interogării bazelor de date, s-a stabilit faptul că bărbatul figura cu permisul de conducere reținut. 
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.
La data de 4 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au reținut un bărbat de 29 de ani, din Ploiești, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier. 
În fapt, la data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 16.45, tânărul în cauză, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brumărelelor din municipiu, ar fi surprins și accidentat un bărbat de 59 de ani, care se deplasa în calitate de pieton, pe partea carosabilă. 
Ulterior, conducătorul autoturismului ar fi părăsit locul producerii accidentului, fără încuviințarea poliției. 
Inițial, pietonul a refuzat transportul la o unitate medicală, solicitând sprijinul unui echipaj medical în cursul serii, ulterior rămânând internat. 
La scurt timp a fost identificat conducătorul auto, stabilindu-se că figurează cu dreptul de a conduce valabil, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă lanonunitatr medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
Ulterior, în urma probatoriului administrat, ieri, 4 februarie, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive și părăsirea locului accidentului.
La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 08.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Mizil, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe strada Șoseaua Vadu Săpat au oprit, pentru control, un autoturism condus de o femeie de 28 de ani, din oraș, care a fost înregistrată de aparatul radar circulând cu viteza de 80 km/h ( +30) peste limita legală. 
Întrucât femeia emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Seara trecută, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență au oprit, pentru control, pe Bulevardul Republicii, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Colceag. 
În urma testării cu aparatul din dotare, a tânărului conducător auto, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
Totodată, în urma interogării bazelor de date, s-a stabilit faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe si conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *