2.16.2024

BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA. 16 FEBRUARIE 2024

 

Tineri reținuți pentru tâlhărie calificată
La data de 15 februarie a.c., polițiștii Secției nr.4 de Poliție Ploiești au identificat, depistat și reținut doi tineri cu vârstele de 19, respectiv 20 de ani, din municipiul Ploiești, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată. 
În fapt, la data de 14 februarie 2024 trei tineri cu vârste cuprinse între 13 și 20 de ani, din municipiu ar fi abordat și înconjurat, în scopul intimidării, un tânăr de 19 ani, din comuna Olari, care se afla în zona de sud a municipiului, sustrăgându-i 80 de lei din buzunar, prin amenințarea cu un obiect tăietor-înțepător, ulterior cei trei fugind de la fața locului. 
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat bănuiții, față de cei doi cu vârstele de 19, respectiv 20 de ani fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Dosar penal pentru violență în familie
La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 19.15, polițiștii din cadrul Secției Rurale Puchenii Mari, au fost sesizați de către o tânără de 23 de ani, cu privire la faptul că, a fost lovită de către soțul acesteia.
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, în comuna Puchenii Mari, unde au identificat apelanta și pe soțul acesteia, un tânăr de 24 de ani.
Din primele verificări a reieșit faptul că între cei doi a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul ar fi lovit-o atât pe tânără, cât și pe fiica acestora de 1 an și 3 luni.
În cauză, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultând faptul că  există risc iminent, sens în care a fost emis ordin de protecție provizoriu.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
Continuă activitățile polițiștilor Serviciului de Ordine Publică Prahova în cadrul acțiunii SCUTUL PĂDURII
La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști ai Gărzii forestiere Ploiești, au continuat activitățile pe linia verificării respectării prevederilor legale privind exploatare, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.
Astfel, au fost verificați doi agenți economici, context în care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 10.000 de lei. 
Totodată a fost dispusă confiscarea valorică a 358,22 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 60137,87 lei de lei. 
Exemplu: 
În urma controlului efectuat la un agent economic din comuna Starchiojd, s-a contatat faptul că pe suprafața parchetului de exploatare, în faze, pe picior cât și în platformele primare nu s-a identificat material lemnos, iar în urma interogării aplicației SUMAL 2.0, a rezultat că agentul economic nu deține în depozitele temporare ale partizii stocul de 325,628 de metri cubi de material lemnos, diferite specii și sortimente, fapt pentru care s-a dispus confiscarea valorică a materialelor lemnoase.
Infracțiune la regimul rutier
La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Valea Doftanei au oprit, pentru control, pe strada Licurici un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comună. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere cu restricții-suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *