2.28.2024

BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.28 februarie 2024


Infracțiuni la regimul silvic

La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Iordăcheanu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Iordacheanu au depistat, două persoane în timp ce transportau material lemnos specie stejar, cu ajutorul unui atelaj hipo.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind un tânăr de 19 ani și un bărbat de 50 de ani, din comună, stabilindu-se fapul că materialul lemnos în cauză ar fi  fost tăiat ilegal și sustras dintr-o pădure a satului Vărbila.

Cantitatea de lemn a fost predată în custodie reprezentantului Ocolului Silvic. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Bărbați depistați la volan sub influența alcoolului- 1,07; 0,60; 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 27 februarie a.c, în jurul orei 07.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Județean 100 L, în localitatea Măgurele au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Bălțești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 07.45, polițiștii din cadrul aceleiași subunități, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Județean 102 B, în localitatea Posești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din comuna Starchiojd.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 27 februarie a.c, în jurul orei 19.35, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Boldești-Scăieni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Național 1A, în localitatea Lipănești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din comuna Bălțești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbații în cauză au fost conduși la unități medicale pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cele trei cauze, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Ciorani, au observat un un bărbat care conduce un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, care nu avea montate plăcuțele de înmatriculare. 

Vehiculul în cauză a fost oprit, pentru control, conducătorul auto fiind un bărbat de 62 de ani, din comuna Ciorani. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că atât tractorul, cât și remorca nu sunt înmatriculate, totodată, vehiculul neavând polița RCA valabilă. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Foto:ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *