2.09.2024

DRACULA OPEN. Gală de box în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești


 Începând de luni până duminică, sala Olimpia din Ploiești va găzdui un foarte interesant turneu internațional de box destinat pugiliștilor încadrați în categoriile de vârstă tineret (boxeri născuți în anii 2006 și 2007) și juniori (boxeri născuți în anii 2008 și 2009). Competitorii de la tineret, băieți și fete, și juniorii se vor întrece la 13 categorii de greutate, în timp ce junioarele își vor disputa locurile fruntașe la doar 12 categorii. Zilnic vor fi una sau două sesiuni ale galei, în funcție de numărul de meciuri rezultate în urma stabilirii perechilor de luptători după tragerea la sorți, iar finalele vor avea loc sâmbătă și duminică, 17 și 18 februarie. 
Primele lupte sunt preconizate pentru luni, 12 februarie, începând cu ora 15:00. 
Așadar, Ploieștiul are din nou privilegiul de a organiza o importantă și, în același timp, incitantă competiție de box. O competiție care nu trebuie ratată de public, mai ales că intrarea este liberă.
Turneul organizat de Federația Română de Box constituie evenimentul de deschidere al anului pentru aceste categorii de vârstă. Importanța lui este dată și de faptul că este inclus în calendarul competițiilor internaționale ale International Boxing Association, forul care guvernează boxul amator mondial. 
Directorul turneului va fi președintele F. R. Box, Vasile Cîtea, managerul competiției va fi Viorel Sima.
Turneul Dracula Open este un turneu care tinde să devină itinerant prin țară și deja a devenit tradițional, acum aflându-se la a treia ediție, după cele de la Brașov (2022) și Arad (2023). 
Anul acesta se va egala recordul de țări participante, 26, conform anunțului de pe pagina de Facebook a F.R. Box. 
Printre participanții înscriși se vor număra mulți sportivi aureolați cu titluri mondiale și europene din țări cu dezvoltare puternică a boxului: Uzbekistan, Kazahstan, Polonia, Ucraina, Serbia și, desigur, România. 
Astfel, pe ringul ploieștean pot fi urmările luptele pe care le vor susține, printre alții, campioana europeană (tineret) Amalia Niță, vicecampionul european Arun Tudoroiu (tineret) și campionul european (juniori), ploieșteanul Fabian Stroe, care își va face astfel o revenire pe ringul unde a cucerit laurii continentali anul trecut. Alături de Stroe, va participa și un alt ploieștean care se pregătește la Centrul Olimpic de la Brăila, Ciprian Iofciu. Cei doi nu vor fi singurii reprezentanți ai amfitrionilor care vor urca treptele ringului din sala Olimpia deoarece clubul local CSM (antrenori Titi Tudor „Prosop” și Adrian Pîrlogea) va trimite în luptă un contingent important de sportivi: nouă băieți și șase fete.
Sursă:https://ziarulprahova.ro/2024/02/box-dracula-open/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *