2.10.2024

În perioada 5-9 februarie 2024, polițiștii prahoveni au desfășurat o seria de activități menite să contribuie la creșterea nivelului de siguranță în școli


 Inspectoratul Județean de Poliție Prahova împreună cu Inspectoratul Școlar Județean  Prahova au lansat la data de 30 ianuarie a.c. Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. 
În acest context în perioada 5-9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova-Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar și cei ai Poliției Municipiului Ploiești, Poliției orașului Bușteni și  Serviciului Rutier, au desfășurat o seria de activități menite să contribuie la creșterea nivelului de siguranță în școli, dintre  acestea menționăm: Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” Ploiesti, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Municipiul Câmpina, Colegiul Național „Grigore Moisil” Bușteni,  Școala Gimnazială ,,Andrei Mureșanu" Ploiești, Scoala Gimnaziala "Sfintii Imparati" Balta Doamnei, Gradinita cu Program Prelungit nr. 28 Ploiești.
Polițiștii au avut alături cadrele didactice abordând subiecte precum prevenirea violenței (Campanie „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”) sau consumul de substanțe interzise ( Campanie „Viitor fără umbre”) dar și siguranța în traficul rutier.
Totodată, de menționat este și faptul că la data de 9 februarie a.c. la  Colegiul "Ion Kalinderu" Bușteni, a avut loc un cerc pedagogic al coordonatorilor de programe și proiecte care a avut ca temă de dezbatere ”Strategiile adecvate de luptă împotriva comportamentelor neadecvate ale adolescenților-violența, bullyingul, consumul de substanțe și traficul de persoane” la care au participat polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova. 
Scopul activităților desfășurate de către polițiști, în această perioadă, este acela de a asigura un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor, neumbrit de violență sau substanțe interzise.
Sursă:IPJ PH





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *