2.06.2024

Incendiu produs în această dimineață la o casă situată în localitatea Scorțeni.Un bărbat a fost găsit carbonizat

 


În această dimineață, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi, au intervenit  cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD , la un incendiu produsla o casă situată în localitatea Scorțeni.
Ulterior, pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate și 2 autospeciale  de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina. 
La fața locului, echipajele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifestă generalizat la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 80 mp și la o a doua locuință, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.
Deoarece existau informații cu privire la faptul că o persoană fusese surprinsă de incediu, a fost constituită o echipă pentru căutarea posibilei victime. Din nefericire, a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 79 ani.
La finalul intrevenției, pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materiale combustibile din preajmă. 
Reiterăm o serie de reguli pe care este esențial ca cetățenii să le cunoască și să le respecte pentru a evita producerea unor tragedii:
– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.
ISU PRAHOVA




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *