2.19.2024

IPJ Prahova.Buletin informativ.19 februarie 2024


 Dosar penal pentru furt calificat 
La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 21.00 polițiștii Serviciului de Ordine Publică au fost informați de către o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova despre faptul că un bărbat ar fi sustras produs petrolier din incinta unei rafinării din județul Prahova.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un bărbat de 54 de ani din comuna Păcureți, care transporta în afara rafinăriei produse petroliere.
 Din cercetări, a reieșit faptul că în cursul zilei de 17 februarie a.c, bărbatul, angajat al societății, ar fi sustras aproximativ 130 litri de produs petrolier.
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
0,41; 0,52; 0,84; 0,90, 1, 21 mg/l alcool pur în aerul expirat-rezultatele înregistrate de aparatele etilotest în weekend-ul 17-18 februarie a.c.
La data de 17 februarie a.c, în jurul orei 23.45, polițiștii Secției Rurale Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Național 1A, în comuna Blejoi au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 30 de ani.
În urma verificărilor efectuat,e în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma probatoriului administrat față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipănești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Lipănești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din comună. 
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În aceeași zi, în jurul orei 20.45, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Fulga au oprit, pentru control, pe DJ100C, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Sălciile. 
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Băicoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Cocorăștii Misli au oprit, pentru control, pe DJ100D un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din comună. 
La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 18 februarie a.c, în jurul orei 07.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Mihai Bravu, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani. 
Întrucât și acest conducător auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cele patru cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 18 februarie, în jurul orei 16.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră, pe strada Mihai Bravu, au oprit pentru control un vehicul, condus de un bărbat de 50 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *