2.16.2024

POLIȚIȘTII CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE EDUCATIV-PREVENTIVE ÎN ȘCOLILE PRAHOVENE


 
În perioada 13-15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova-Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii dar și cei ai Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Ploiești, Poliției municipiului Câmpina și  Poliției orașului Vălenii de Munte, au desfășurat o serie de activități informativ-preventive în mai multe unități de învățământ, precum Liceul Tehnologic 1 Mai din Ploiești, Școala Gimnazială  Radu Stanian Ploiești, Școala Gimnazială nr. 3 Câmpina, Grădinița cu Program Normal din orașul Velenii de Munte.
Temele abordate în cadrul activităților au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de bullying, formarea unui comportament responsabil, pe baza cunoașterii legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în care sunt implicați minorii, dar și aspecte legate de consumul substanțelor interzise.
Totodată, elevii din cadrul învățământului liceal au fost informați cu privire la legislația rutieră în vigoare, conducerea preventivă și obligațiile conducătorului auto precum și siguranța în trafic.
De asemenea polițiștii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.
Cei mai mici au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni, pentru a fi în siguranță.
Activitățile educativ- preventive destinate copiilor sunt desfășurate permanent de către polițiștii prahoveni, în unitățile de învățământ din județ.
Sursă:IPJ PRAHOVA




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *