3.04.2024

530 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni în ultimele 3 zile. Peste 1.000 de șoferi opriți, pentru control



 În ultimele trei zile ale săptămânii precedente, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni punctuale, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Bușteni, Vălenii de Munte, Urlați, în comunele Adunați și Brebu, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă normele rutiere în vigoare și pun siguranța celorlalți participanți la trafic în pericol. 

În perioada de referință, polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și a celor care depășesc viteza regulamentară, în acest sens fiind opriți, pentru control, aproximativ 1.000 de șoferi. 

Sin totalul conducătorilor auto opriți pentru control, aproximativ 500 au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest. 

Totodată, polițiștii au acționat împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, pentru defecțiunile tehnice identificate fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale. 

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 630 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 198.675 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 283 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 40 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 36 bicicliștilor pentru abaterile lor, dar și una pentru comportament agresiv în trafic, iar restul pentru alte încălcări ale normelor rutiere în vigoare. 

De asemenea, 9 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 

Totodată, au fost efectuate în municipiului Ploiești 5 controale corporale și 2 controale ale bagajelor, în cazul depistării unor persoane cu un comportament suspect. 

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 23 de permise de conducere, două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar și 28 de certificate de înmatriculare. 

Polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile ferme.

Sursă:IJP Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *