3.04.2024

Înfrângere nemeritată pe Arena Națională. FCSB-PETROLUL PLOIEȘTI 1 -0


 Petrolul s-a întors fără puncte din Capitală și, după cea de-a treia înfrângere consecutivă, și-a luat definitiv gândul de la play-off, rămânând, acum, să-și adune energiile pentru lupta infernală din play-out. FCSB s-a impus la limită, scor 1-0, raportul oficial de arbitraj consemnând autogolul lui Vali Țicu, din primul minut al reprizei secunde.

La capătul unui meci încrâncenat, trupa lui Florin Pîrvu a trebuit să se recunoască învinsă, iar în ultima etapă a sezonului regulat va privi doar de la distanță disputa pentru un loc în play-off. Pe „Arena Națională”, spectacol a fost în primul rând în tribune, acolo unde galeria „lupilor” a fost la înălțime, și la propriu, și la figurat, și mai puțin pe teren, cele două combatante fiind destul de „zgârcite” în a oferi faze de poartă.

FCSB-ul a făcut-o în finalul primei reprize, atunci când Zima (44) a intervenit magistral la lovitura liberă bătută de către Coman, deturnând mingea în corner, cu ajutorul barei transversale, iar la faza la care a urmat „lupii” au avut noroc, pentru că Alhassan a trimis, din 2-3 metri, tot în transversală! Doar că, imediat după reluare, cel lipsit de șansă a fost Vali Țicu (46), „căpitanul” deviind, involuntar, în plasă un balon care a trecut de Luis Phelipe… un gol norocos, care, până la urmă, s-a dovedit a fi decisiv în economia partidei.

Nemaiavând ce apăra, petroliștii au căutat, pe final, să refacă echilibrul, dar ofensiva din ultimele minute a punctat doar la impresia artistică, nu și acolo unde trebuia, adică pe tabela de marcaj. FCSB s-a impus cu 1-0, continuându-și cursa către titlu, în vreme ce Petrolul trebuie, din acest moment, să-și redimensioneze calculele și să se concentreze pe ceea ce va urma în play-out.

Până atunci, însă, a mai rămas o etapă de disputat din cadrul sezonului regulat, în care echipa noastră va juca, pe „Ilie Oană”, cu Sepsi Sf. Gheorghe. 

Partida se va disputa vineri, 8 martie, de la ora 20.00, dacă Sepsi va reuși să-și câștige meciul din această etapă, pe care îl va juca astăzi, cu FC Voluntari, și să rămână în cursa pentru play-off. Sau, dacă nu, sâmbătă, 9 martie, de la ora 17.00, în situația în care nici „lupii”, și nici covăsnenii, nu vor mai avea șanse să acceadă între primele șase echipe ale clasamentului.

Foto: Răzvan Păsărică.

FCSB – FC Petrolul 1-0 (0-0)

Marcator: Țicu (46, autogol).

 FCSB: Târnovanu – Nana Antwi, Ngezana, Dawa, Radunovic – Alhassan (46 Lixandru), Șut (cpt), Oct. Popescu (46 Radlasavescu; 57 Pandele) – Băluță (74 Crețu), Miculescu (46 Luis Phelipe), Coman. Antrenor: Elias Charalambous.

Petrolul: Zima – Hanca (57 Ișfan), Garutti, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Bratu (57 D. Radu), Seto (77 Diomande), Jair (70 Jyry), Grozav – Berisha (70 Irobiso). Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Ngezana (45), Băluță (74), Radunovic (83), A. Vlad (90+4)/Grozav (45), Garutti (75), Ișfan (83).

Au arbitrat: Florin Andrei – Vasile Marinescu și Marius Marchidanu.

Rezervă: Cristian Moldoveanu.

Arbitru VAR: Cătălin Popa.

Arbitru AVAR: Iulian Dima.

Observatori: Eduard Dumitrescu și Romulus Chihaia.

https://fcpetrolul.ro/fcsb-fc-petrolul-1-0-la-limita-dar-totusi-infrangere/








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *