3.02.2024

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE DERULATE DE SPECIALIȘTII CPECA. PRAHOVA, ÎN CADRUL CAMPANIEI ANTIDROG ”T.R.A.P. - TINERI RESPONSABILI. ALEGERI POZITIVE”

 


COMUNICAT DE PRESĂ
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE DERULATE DE SPECIALIȘTII CPECA. PRAHOVA, ÎN CADRUL CAMPANIEI ANTIDROG ”T.R.A.P. - TINERI RESPONSABILI. ALEGERI POZITIVE”
În perioada 26 - 29 februarie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Prahova au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri, în cadrul campaniei Tineri responsabili. Alegeri Pozitive” (T.R.A.P.), un proiect adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural (clasele a V-a și a VI-a) și părinților acestora.
Astfel, 169 elevi și 112 părinți din cadrul a 5 unități de învățământ din mediul rural au fost informați și conștientizați cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de droguri.
Acțiunile preventive au fost centrate pe evitarea apariției consumului de substanțe în rândul elevilor, promovarea unor măsuri educative și sociale, precum: controlul impulsurilor, comunicare, identificarea emoțiilor, dezvoltarea abilităților și normelor interpersonale.
În cadrul întâlnirilor cu părinții, specialiștii antidrog din județul Prahova au organizat activități interactive de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri, în vederea consolidării legăturilor afective dintre membrii familiei, prin creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor și a oferirii de modele pozitive copiilor.
Campania antidrog T.R.A.P. va fi implementată de către reprezentanții CPECA Prahova, în 20 de unități de învățământ din mediul rural, pe tot parcursul anului școlar 2023-2024.
CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *