3.19.2024

„BE AWARE WEEK” - Campanie pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive în rândul tinerilor și studenților



„BE AWARE WEEK” - Campanie pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive în rândul tinerilor și studenților, organizată de CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR PLOIEȘTI în perioada 20 – 22 martie 2024 și finanțată de MINISTERUL FAMILIEI, TINERETULUI ȘI EGALITĂȚII DE ȘANSE.

 20 martie 2024, interval orar 13:00 – 15:00 – Campania „Un măr pentru o țigară”;
Această campanie are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos și responsabil în campusul universitar. Prin intermediul schimbului simbolic de o țigară pentru un măr, dorim să atragem atenția asupra importanței sănătății și să oferim o alternativă sănătoasă și delicioasă consumului de tutun.
Echipe de voluntari vor fi amplasate în locuri strategice din campus, cum ar fi căminele studențești și spațiile de recreere. Aici, studenții pot aduce o țigară și o vor primi în schimb un măr proaspăt. Voluntarii vor oferi informații despre riscurile asociate consumului de tutun și droguri și beneficiile unui stil de viață sănătos. Se vor oferi, de asemenea, resurse și sfaturi pentru a ajuta studenții să renunțe la fumat;
 21 martie 2024, începând cu ora 18:00 – Vizionarea unui film cu temă antidrog și sesiune de Q&A cu participanții la proiect pe tema consumului de droguri și influența nefastă a acestora.
Scopul este conștientizarea asupra riscurilor consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos, oferirea de informații și resurse pentru cei care au nevoie de ajutor, crearea unei comunități unite și responsabile în prevenirea consumului de droguri;
 22 martie 2024, interval orar 13:30 – 15:00 – Organizarea unor sesiuni/seminarii de prevenție cu studenții Universității Petrol – Gaze din Ploiești;
Studenții vor primi materiale informative și vor participa la sesiuni/seminarii susținute de specialiști ai Agenției Naționale Antidrog în scopul prevenirii consumului de alcool, tutun, droguri și alte substanțe nocive în școli și în rândul grupurilor de elevi din Ploiești.
 Această campanie va fi o ocazie importantă pentru comunitatea noastră de a se implica și de a arăta că suntem hotărâți să promovăm un stil de viață sănătos și să-i susținem pe cei care se confruntă cu această problemă.
 Partenerii proiectului sunt: Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești; Agenția Națională Antidrog; Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești; Fundația Județeană pentru Tineret Prahova; Ploiești - Capitala Tineretului din România și Eurospirit.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *