3.20.2024

BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.20 martie 2024

Tânără reținută de polițiști pentru 24 de ore, pentru furt
La data de 19 martie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că o femeie ar fi sustras produse dintr-un supermarket din municipiu. 
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat și depistat persoana bănuită, o tânără de 24 de ani, din municipiu, care ar fi sustras mai multe bunuri  în valoare de aproximativ 130 de lei, fiind observată și oprită de agenții de pază. 
În baza probatoriului administrat, față de tânără a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Percheziție la persoane bănuite de furt calificat
La data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 5 martie-18 martie a.c. persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi pătruns în incinta mai multor societăți comerciale, după ce au scos din funcțiune sistemul de supraveghere al societăților și ar fi sustras mai multe sume de bani și bunuri.
În urma perchezițiilor 2 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție.
În urma probatoriului administrat față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați unităţii de parchet pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 
Acțiune a polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova
La data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova, au organizat o activitate de control la domiciliul unui deținător de animale de 53 de ani, respectiv canine, cabaline și ovine, din orașul Mizil. 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției orașului Mizil dar și lucrători ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deținea mai multe exemplare canine fără a fi vaccinate, castrate sau microcipate. 
Totodată, s-a constatat că nu aveau un adăpost corespunzător și nici îngrijirea medicală necesară. 
Astfel, polițiștii au sancționat contravențional deținătorul animalelor cu amenzi conform Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor și conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în valoare totală de 6.500 de lei. 
Astfel de activități sunt desfășurate cu regularitate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova pentru a verifica siguranța animalelor.
Bărbat depistat  în vederea executării pedepsei închisorii
La data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărească au depistat un bărbat, din comună, de 45 de ani, pe numele căruia Judecătoria Ploiești a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. 
Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 
Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei.
Nereguli constatate de polițiști prahoveni la regimul silvic
În perioada 18 -19 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au efectuat mai multe acțiuni pe linia combaterii delictelor silvice, în localitatea Starchiojd.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul silvic, respectiv, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național, folsirea dispozitivelor speciale de marcat fară drept.
Totodată, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010. 
Refuz recoltare mostre biologice de sânge
La data de 20 martie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Șoseaua Vestului în municipiu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu o viteză de 122 de km/h, în localitatea, momentul în care conducătorul auto și-a continuat deplasarea. 
Astfel, polițiștii au plecat în urmărirea conducătorului auto, acesta fiind oprit la scurt timp pe strada Streiului. 
La volan a fost identificat un bărbat de 44 de ani, din municipiu. 
Bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală unde a refuzat din nou testarea.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge. 
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *