3.27.2024

COMUNICAT C.N.A.S. PRAHOVA – Prelungirea termenului de valabilitate a adeverinței înlocuitoare a cardului național duplicat


 Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, cu sediul în strada Praga, nr.1, județul Prahova, aduce în atenția cetățenilor noi informații privind emiterea cardului național duplicat.

Având în vedere Ordinul Președintelui CNAS   [1] , prin care s-a reglementat prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a cardului național de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat și a faptului că cererea de emitere a cardului național duplicat poate fi transmisă și prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare la distanță, CAS Prahova pune la dispoziția cetățenilor următoarele adrese de e-mail: 

cardnational@casph.ro

cardnational1@casph.ro 

cardnational2@casph.ro

Solicitanților cardului duplicat li se poate transmite adeverința înlocuitoare prin mijloace de comunicare la distanță. Menționăm că cererile pot fi depuse în continuare atât la sediul instituției, cât și prin serviciile poștale.

Reamintim faptul că, adeverința se emite pentru asigurații care depun la casa de asigurări de sănătate cererea de eliberare a cardului duplicat, în cazul pierderii, deteriorării, furtului cardului initial sau în cazul schimbării datelor de identitate ale titularilor, față de cele înscrise pe card. Până la primirea cardului național duplicat, asigurații vor putea beneficia de servicii medicale acordate de către furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, în baza adeverinței de înlocuire a cardului național de sănătate.

   [1] Ordinul nr. 335/2024 privind modificarea și completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 98/2015 pentru aprobarea procedurii de eliberare, a modalităţii de suportare a cheltuielilor aferente producerii şi distribuţiei cardului duplicat către asigurat, precum şi a modalităţii de acordare a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale până la eliberarea sau în cazul refuzului cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Comunicat de presă:C.N.A.S. PRAHOVA 

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *