3.19.2024

IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.19 MARTIE 2024

 

Reținut de polițiști după ce ar fi sustras scule și unelte de 18.500 de lei 

La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Breaza au identificat, depistat și reținut un bărbat de 32 de ani din comuna Vâlcănești, bănuit de furtul mai multor scule electrice, creând un prejudiciu de 18.500 de lei. 

În fapt, la data de 21 februarie a.c., bărbatul, în calitate de muncitor al unui șantier din comuna Talea ar fi sustras dintr-un container metalic al șantierului, mai multe scule și unelte metalice. 

Astfel, în vederea administrării probatoriului, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, în comuna Vâlcănești, stabilindu-se faptul că bunurile ar fi fost vândute către diferite persoane, acestea fiind identificate, astfel reușindu-se recuperarea prejudiciului în integralitate. 

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al polițiștilor Poliției oraşului Plopeni și al polițiștilor Postului de Poliție Cosminele.

Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna au depistat un bărbat, din comuna Posești pe numele căruia Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. 

Acesta a fost condamnat la doi ani și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere de arbori. 

Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei.

200 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni în data de 18 martie a.c.

În cursul zilei de 18 martie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

Astfel, au fost organizate 3 acțiuni punctuale, pe raza Secției nr. 3 de Poliție a municipiului Ploiești, a orașului Comarnic și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 350 de persoane, verificate 300 de autovehicule și au fost efectuate 200 de testări cu aparatele etilotest și 4 cu aparatele drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 6 permise de conducere, pentru: neacordare prioritate pietoni și nerespectarea regimului legal de viteză.

Foto ilustrativ


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *