3.12.2024

IJP PRAHOVA.ȘTIRI DE PRESĂ.12 MARTIE 2024


 Reținut de polițiști pentru înșelăciune

La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au depistat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 52 de ani din municipiul Ploiești, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune. 

În fapt, la data de 12 decembrie 2023, bărbatul, împreună cu alte persoane din familie ar fi indus în eroare angajații unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de electronice și electrocasnice din municipiu, însușindu-și un televizor, cu un prejudiciu de aproximativ 1.600 de lei. 

La data de 20 februarie a.c., polițiștii Secției nr.4 au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la domiciliile bănuitului, prejudiciul fiind recuperat, fără a fi găsit bărbatul în cauză. 

La data de 11 martie a.c., în urma mai multor activități, bănuitul s fost depistat  iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Câmpina, pe numele unui bărbat de 36 de ani, din municipiu.

Acesta a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei.

166 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști ca urmare a nerespectării normelor rutiere

Luni, 11 martie a.c., polițiștii prahoveni au acționat pe raza județului, prin acțiuni punctuale în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

S-a urmărit identificarea și luarea măsurilor legale împotriva conducătorilor auto aflați sub influența aloolului sau a substanțelor interzise, fiind testați peste jumătate din cei 230 de șoferi oriți pentru control, precum și sancționarea celor care reprezintă un pericol pentru restul participanților la trafic, din prisma încălcării regimului legal de viteză,  viteza excesivă reprezentând una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

Controalele demarate în trafic au impus aplicarea a 166 de sancțiuni contravențional, din totalul acestora, 56 reprezentând încălcări ale regimului legal de viteză pe anumite tronsoane de drum, 15 pietonilor, dar și 7 bicicliștilor care au fost depistați încălcând prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reținute patru permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *