3.04.2024

Inaugurare foisor si ateliere experientiale la Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu, Ploiesti

 

                                               Comunicat de presă

Festivitate de inaugurare a Proiectului cu finanțare privată „Mai sănătos, mai fericit” la Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu”, Ploiești

În data de 7 martie, începând cu ora 11.00, Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” din Municipiul Ploiești organizează evenimentul de inaugurare a Proiectului „Mai sănătos, mai fericit”, în cadrul căruia elevi și preșcolari ai unității de învățământ, cadre didactice și voluntari vor desfășura o serie de activități menite să pună accent pe sănătatea fizică și emoțională a copiilor, prin promovarea educației outdoor. 

Școala ploieșteană beneficiază, pe parcursul acestui an școlar, de un grant de finanțare în valoare de 116.373 de lei, destinat amenajării unui foișor și a unui solariu de grădină pentru desfășurarea de activități extracuriculare. „Mai sănătos, mai fericit” se numără printre cele 11 proiecte prahovene câștigătoare în cadrul celei de-a II-a Ediții a Fondului Prahova pentru Educație, concurs inițiat de către Fundația Comunitară Prahova. 

Este vorba despre un program de finanțare privată coordonat de către această fundație și finanțat de OMV Petrom, cu contribuția Grup Feroviar S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Proiectul vine în întâmpinarea unei nevoi detectate la nivelul comunității școlare constituite în jurul școlii gimnaziale din cartierul Cina al Municipiului Ploiești. 

Astfel, unitatea de învățământ este acum beneficiara unui spațiu dedicat activităților experiențiale de tip outdoor în cadrul cărora vor fi 

aduși laolaltă profesioniști din diferite domenii pentru a promova în rândul elevilor un stil de viață sănătos, atât la nivel fizic, cât și psiho-emoțional.

Cu sprijinul doamnei director, prof. drd. Anca-Andreea Ștefănescu, echipa de proiect a elaborat un calendar variat și deosebit de interesant de activități ce vor avea loc în aer liber, în spațiul special amenajat, cu concursul colaboratorilor-voluntari ai proiectului: ateliere și activități de tip experiențial pe teme de nutriție, activități de consiliere pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, de exersare a unor competențe de relaționare, de comunicare și joc, pentru combaterea efectelor utilizării excesive a tehnologiei.

Pentru că este nevoie de o întreagă comunitate spre a educa o generație de copii, dar și pentru că Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” și-a asumat un rol activ de promotor de bune practici educaționale în comunitatea locală, echipa de formatori cooptată pentru a participa voluntar la acest proiect cuprinde un medic nutriționist, un medic specialist în pediatrie stomatologică, psihologul consilier școlar al unității de învățământ, profesori din aceeași unitate, un maistru instructor medical cu experiență în tehnicile de acordare a primului-ajutor, precum și cadre ale Biroului de Siguranță Școlară al I.P.J. Prahova. 

Elevii școlii vor explora, vor învăța, se vor juca și vor găsi noi motivații și noi căi de descoperire a potențialului personal, pe parcursul următoarelor patru luni ale anului școlar în curs, într-un spațiu exterior sigur, ridicat după toate normele de siguranță.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *