3.06.2024

Povestea sublocotenentului Ioana Dinu, căreia activitatea de jandarm îi aduce cele mai mari satisfacții



„Fă ceea ce-ți place și nu vei munci nicio zi în viața ta“, este ceea ce ne-a învățat Confucius. Pentru Ioana Dinu, sublocotenent în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, este ceea ce trăiește de aproape un an, de când a îmbrăcat haina militară. Venită din sursă externă, Ioana (26 de ani) se ocupă de partea de Achiziții, dar lasă munca de birou ori de câte ori se poate pentru a participa la misiunile de ordine publică. Îi plac adrenalina, interacțiunea cu oamenii și să observe cum sunt soluționate situațiile imprevizibile din stradă.

De Jandarmerie era cucerită și la propriu, și la figurat înainte de a se înscrie la concurs. Principalul „vinovat“ pentru acest lucru a fost logodnicul ei, Andrei, subofițer în cadrul Grupării, care i-a împărtășit cu mult entuziasm din activitatea sa. „El a fost cel care m-a îndrumat și m-a spijinit tot timpul în a face pasul în militărie. Examenul a fost provocator, iar până la ultima probă, nu le-am spus nimic alor mei. Surpriza a fost una foarte plăcută“, ne-a povestit Ioana. 

Jurământul l-a depus pe 3 Aprilie, chiar de Ziua Jandarmeriei Române. „Au fost cele mai intense emoții. Era prima mea zi de lucru, dar am fost primită cu multă căldură, iar când ești întâmpinat cu zâmbetul pe buze și încurajări sincere n-are cum să nu fie totul bine. Iar, astăzi, după aproape un an, pot confirma că a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o din punct de vedere profesional“, a completat Ioana. Și nu putem să ne îndoim de ceea ce spune. 

Ca un om „de arme“, Ioana este pasionată și de balistică. Are o țintă foarte bună, iar cu timpul, cine știe, poate o vom regăsi și printre câștigătoarele la concursurile de TIR. 

Vorbește cu atâta plăcere despre munca și colectivul de aici, încât unele dintre prietenele ei i-au mărturisit că abia așteaptă să fie organizate noi concursuri pentru a se înscrie și ele. 

Suntem mândri că face parte din echipa noastră și-i dorim să-și păstreze entuziasmul până la final de carieră.

Comunicat:Gruparea de Jandarmi Mobila "Matei Basarab" Ploiesti







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *