3.11.2024

Alianța pentru Drepturile Omului din România solicită primarului Andrei Volosevici, viceprimarilor și consilierilor locali să acorde post mortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Ploiești jurnalistului Daniel Dimache


 

Sâmbătă 9 martie 2024, Daniel Dimache, poate cel mai profesionist dintre jurnalistii locali, a fost condus pe ultimul drum, fiind îngropat la Cimitirul Viișoara. A lăsat în urmă o familie îndurerată și colegi care îi vor simți lipsa.

Pentru contribuția și plus valoarea pe care le-a adus jurnalismului, prin modul profesionist în care a exercitat aceasta profesie, Alianța pentru Drepturile Omului din România, prin președintele Eugen Cristescu, a depus la registratura Primariei Ploiești, în atenția primarului Andrei Volosevici, viceprimarilor Anca Popa și Daniel Nicodim, precum și a tuturor consilierilor locali, o petiție prin care solicită acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Ploiești pentru jurnalistul și omul Daniel Dimache.

Mulți dintre cei invocați au trecut pe la emisiunile realizate de fostul nostru coleg, trecut acum în neființă, și chiar dacă nu l-au însoțit pe ultimul drum pot da dovadă de respect pentru jurnalistul și omul care a fost Daniel.

Petiția depusă poartă numărul 5067/11.03.2024 și poate fi identificată cu ușurință de către cei care au puterea să ducă la îndeplinire acest demers. Scriem aici și ce am scris în textul petiției și solicităm cetățenilor să susțină acest demers și publicațiilor locale de asemenea. Daniel Dimache merită tot respectul pentru modul în care a exercitat această frumoasă profesie de jurnalist. 

Mulțumim anticipat

După cum știți, pe data de 9 martie 2024, Daniel Dimache a fost condus pe ultimul drum și considerăm că recunoașteerea muncii sale impune ca numele său să fie onorat la nivelul municipiului nostru.

A demonstrat în cariera sa de peste 20 de ani că a făcut cinste meseriei de jurnalist și urbei noastre, desfășurându-și activitatea cu etică și deontologie profesională, care tinde să dispară încet, încet din această breaslă.

Suntem profund mâhniți de trecerea în neființă a minunatului jurnalist Daniel Dimache și considerăm că a contribuit suficient, atât cât i-a stat în putere, la un echilibru în comunitatea în care locuim cu toții și a făcut cinste nu doar meseriei de jurnalist ci și urbei noastre.

A venit timpul ca și profesia de jurnalist să fie respectată de către autorități și indiferent de animozități să prevaleze profesionalismul celui care desfășoară activitatea pentru binele comunității, așa cum a fost cazul lui Daniel Dimache prin sutele de emisiuni realizate și miile de articole pe care le-a scris îi în care a pus o parte din ființa sa.

În măsura în care timpul nu vă permite, ne oferim disponibilitatea de a redacta proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru a simplifica și urgenta lucrurile. Rugămintea noastră este să purcedeți la acest demers de a atribui post mortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Ploiești către cel pe care îl considerăm un profesionist desăvârșit, jurnalistul și omul Daniel Dimache, în intervalul de 40 de zile de la moartea sa, cât timp, potrivit tradițiilor creștine, sufletul său este încă pe pământ.

Totodată, apreciem că ați face o mare bucurie soției și copiilor lui Daniel Dimache și întregii familii, precum și celor care i-au fost prieteni și colegi și l-au apreciat și prețuit, ca până în parastasul de 40 de zile să primească această disctincție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *