3.07.2024

Scandal în plină stradă, în zona Bisericii Sfânta Vineri din Ploiești.Un pasager Bolt a fost lovit cu bâte și topoare (video)


UPDATE:

În urmă cu scurt timp, în baza activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești împreună cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au identificat persoanele implicate ca fiind cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, toți din municipiul Ploiești.
Astfel aceștia au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii și luarea măsurilor legale care se impun. 
În cauză, polițiștii continuă verificările în vederea depistării celorlalți doi bărbați.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. 
Totodată activitățile se desfășoară sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.
În cauză au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor.
Știre inițială:
 Potrivit observatorulph.ro, ”un atac violent s-a produs, ieri, în  plină stradă, în zona Bisericii Sfânta Vineri din Ploiești. Un bărbat a fost lovit cu bâte și topoare de indivizi care sunt căutați aucm de polițiști. Acesta era pasager într-un Bolt, moment în care mașina a fost blocată în trafic, iar agresorii l-au lovit atât de tare, încât a ajuns în stare gravă la spital.
Victima face parte dintr-o familie ai căror membri susțin că sunt victima unui clan din cartierul Radu de la Afumați, motiv pentru care au decis să fugă din țară în urmă cu doi ani.
”Ni s-a cerut taxă de protecție și pentru că am refuzat am fost amenințați cu moartea” a transmis unul dintre membri familiei respective.
Acesta a precizat că victima atacului de ieri venise în țară recent pentru că i-a născut soția și că a fost urmărit până când mașina cu care se deplasa a fost blocată în trafic, iar el a fost bătut cu bestialitate.
Atacul de ieri a fost precedat de un alt incident. Una dintre mașinile familiei, parcate pe o stradă din Ploiești, a fost vandalizată, iar o cameră de supraveghere a înregistrat momentul.
”Cu două săptămâni înainte, cei care ne urmăresc au pus mai mulți copii să ne distrugă mașina parcată în fața casei părinților. Le-au dat topoare și le-au spus ce să facă. Au folosit minori pentru că aceștia  nu pot fi trași la răspundere. Noi am alertat poliția, am depus  plângere, le-am dat imaginile de pe camera de supraveghere și…degeaba. Dacă s-ar fi luat măsuri poate vărul nostru nu mai ajungea la spital”
Reacția IJP Prahova
”În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care este prezentat un eveniment produs pe strada Neagoe Basarab din municipiul Ploiești, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova este abilitat să comunice următoarele: 
La data de 6 martie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Ploiești au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că o persoană ar fi fost agresată, pe strada Neagoe Basarab, din municipiul Ploiești. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un tânăr de 24 de ani.
Din primele verificări, a reieșit faptul că mai multe persoane necunoscute ar fi lovit cu obiecte contondente geamurile unui autoturism și l-ar fi agresat fizic pe tânărul de 24 de ani.
Ulterior persoanele bănuite au plecat de de la fața locului. 
Pentru acordarea primului ajutor, s-a prezentat un echipaj medical, care ulterior a transportat victima la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
La acest moment, cercetările sunt continuate de către polițiști pentru identificarea, depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele bănuite de comiterea faptei, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs evenimentul. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și distrugere.”
Foto:observatorulph.ro
Video:observatorulph.ro și Poliția Română/IJP Prahova



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *