4.04.2024

Acțiune în zonele adiacente unitățiilor de învățământ din municipiul Ploiești

 

UPDATE:
Inspectoratul de Poliție Județean Prahova este alături de elevi, părinți și cadre didactice în noul an școlar și va desfășura permanent activități în unitățile de învațămănt, pentru creșterea siguranței în unitatile școlare și în zona adiacentă acestora.
Astfel, la data de 4 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, stabilirea unor relații de parteneriat cu cetățenii, precum și creșterea sentimentului de siguranță a cetățenilor în zona adiacentă unitățiilor de învățământ din municipiul Ploiești.
În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea, identificarea celor care încalcă prevederile legale, în acest sens au fost legitimate peste 450 de persoane, efectuate 14 controale corporale, 12 controale ale bagajelor, în cazul depistării unor persoane cu un comportament suspect, verificate peste 120 de autovehicule și efectuate 80 de qtestări cu aparatele etilotest și 4 cu aparatele drugtest. 
În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, aproximativ 100 de sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor auto și 35 de sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Exemple:
1. În jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au oprit pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 26 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
2. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au oprit pentru control, pe Șoseaua Vestului din municipiu, un autoturism, condus de către un tânăr.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.
3. În urma verificărilor efectuate în cadrul unei societăți comerciale, de pe strada Văelni, din proximitatea unei unități de învățămînt, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională privind încălcările prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
4. În proximitatea a două unități de învățământ, din municipiul Ploiești, polițiștii au identificat doi tineri de 18 ani, care ar fi avut asupra sa un obiect tăietor-înțepător.
În cauză, au  fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. 
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ’’Matei Basarab’’ Ploiești, de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și al lucrătorilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova.
ȘTIRE INIȚIALĂ:

Acțiune în zonele adiacente unitățiilor de învățământ din municipiul Ploiești
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești  au desfășurat joi seară, o acțiune ce are drept scop menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, stabilirea unor relații de parteneriat cu cetățenii, precum și creșterea sentimentului de siguranță a cetățenilor în zona adiacentă unitățiilor de învățământ din municipiul Ploiești.
Sursă:IJP Prahova



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *