4.13.2024

Acțiuni ale polițiștilor Serviciului Rutier Prahova.12 aprilie 2024

 

Vineri, 12 aprilie a.c., polițiștii Sevicului Rutier Prahova au organizat și desfășurat acțiuni pe drumurile naționale din județ pentru reducerea numărului de accidente rutiere prin prevenirea și combaterea principalelor cauze gerenatoare de accidente rutiere înregistrate la nivelul județeului.
S-a acționat pe DN1 E60, pe sectorul de drum din localitățile Bărcănești, Puchenii Mari, Potigrafu și Posada, precum și pe DN1A în localitîțile Blejoi și Boldești – Scăeni și nu numai.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 170 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea enumerând 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pietonilor pentru traversări neregulamentare, una pentru neacordare prioritate pietoni, dar și una pentru neacordare prioritate vehicule.
S-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, peste 200 de autovehicule, printre care și autovehicule care transportau mărfuri sau persoane.
Au fost efectuate mai mult de 80 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
În urma filtrelor efectuate, au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru neacordare prioritate pietoni și un altul pentru neacordare prioritate vehicule.
De asemenea, polițiștii au acționat pentru combaterea comerțului stradal neautorizat ce se desfășoară pe drumurile publice, sens în care au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru comerț pe acostament și 14 pentru comerț ambulant în zona drumului public.
Scopul acestei acțiuni a fost acela de a face comercianții ambulanți să conștientizeze riscului la care se expun, ori expun alți participanți la trafic, prin prezența lor pe acostamentul drumului.
Valoarea totală a sancțiunilor depășește 57.000 de lei.
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *