4.03.2024

BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.3 APRILIE 2024

 

Bărbat reținut după ce ar fi furat un portofel

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului Ploiești au identificat, depistat și reținut un bărbat de 37 de ani, din municipiul Ploiești, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt. 

În fapt, la data de 23 martie 2024, bănuitul ar fi sustras portofelul unui bărbat din buzunar, în timp ce se afla într-un lift dintr-un bloc din municipiu, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 500 de lei. 

Astfel, în urma unor activități investigativ-operative, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, iar tot ieri, a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru alte patru fapte similare.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Bărbat depistat după ce ar fi comis mai multe infracțiuni

În dimineața zilei de 3 aprilie a.c., în jurul orei 00.30 polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Filipeștii de Pădure au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Moreni. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  

De asemenea, tot din verificări a rezultat faptul că autovehiculul în cauză aparține tatălui conducătorului auto, acesta neștiind ca fiul său i-a luat autoturismul pentru a-l conduce. 

În cauză,  cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Aproximativ 220 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni la data de 2 aprilie a.c.

Pe tot parcursul zilei de 2 aprilie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost efectuate 5 acțiuni pe raza de competență, pe Drumurile Naționale, pe raza municipiului Ploieşti și a localităților Gogota, Florești și Cocorăștii Colț.

Astfel, polițiștii prahoveni au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, dar și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. 

Pe tot parcursul zilei au fost controlate peste 300 de autovehicule și au fost efectuate mai mult de 200 de testări cu aparatele etilotest. 

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 350 de persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploiești au fost efectuate 12 controale corporale și 8 controale ale bagajelor. 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 220  de sancțiuni contravenționale, cele mai multe bicicliștilor (50), pentru nerespectarea regimului legal de viteză (50) dar și 10 de sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

Valoarea sancțiunilor este de peste 60.000 de lei. 

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 20 permise de conducere, și 10 certificate de înmatriculare. 

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *