4.11.2024

Fundația Comunitară Prahova lansează a treia ediție a „Fondului Prahova pentru Educație” cu sprijinul de OMV Petrom

Fundația Comunitară Prahova lansează a treia ediție a „Fondului Prahova pentru Educație”, un program de finanțare privată coordonat de Fundația Comunitara Prahova și sprijinit de OMV Petrom. Scopul programului este acela de a aloca granturi pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova.

Fondul Prahova pentru Educație isi propune să finanțeze anul acesta între 10 și maxim 17 proiecte medii și mari educaționale din județ, proiecte ce au potențialul de a transforma comunitatea și de a oferi un mediu propice dezvoltării copiilor. Al treilea apel de proiecte va avea loc în perioada 10 aprilie – 31 mai 2024. OMV Petrom sprijină și în anul 2024 activitățile Fondului cu 2.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 1.750.000 lei.

Bianca Dăniță, Director executiv Fundația Comunitară Prahova: „Fiecare dintre noi are un potențial uriaș de a aduce schimbări pozitive în comunitate, iar prin colaborare și acțiune colectivă, putem construi un viitor mai bun pentru noi toți. Educația este pilonul central al dezvoltării unei comunități prospere și echitabile și unul dintre domeniile în care Fundația Comunitară Prahova s-a implicat activ încă de la înființarea sa. Prin Fondul Prahova Pentru Educație, ajuns acum la cea de-a treia ediție, ne propunem să continuăm sprijinirea și încurajarea inițiativelor educaționale inovatoare și sustenabile, pentru a asigura accesul la educație de calitate pentru copiii și tinerii din comunitatea prahoveană.”

Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanț Valoric Est OMV Petrom: „În peisajul inițiativelor noastre de implicare socială, educația ocupă o poziție centrală și acest angajament izvorăște din credința profundă în puterea sa transformatoare, în potențialul său de a genera schimbări pozitive durabile în comunitățile noastre. Ne bucurăm să fim alături de Fundația Comunitară Prahova  finanțând Fondul pentru Educație Prahova pentru al treilea an consecutiv, într-un parteneriat prin care susținem membrii comunității și ONG-urile locale să se implice activ în îmbunătățirea sistemului educațional local. Educația este un pilon fundamental al progresului social. Oferind acces la educație de calitate și oportunități de învățare pe tot parcursul vieții, comunitățile pot asigura sustenabilitatea pe termen lung a economiilor și societăților lor. Investiția în Fondul pentru Educație Prahova pe care o facem azi este de fapt o investiție orientată către modelarea unui viitor mai luminos.”

Fondul Prahova pentru Educație – ediția a III-a este un pas important în această direcție, prin care ne asumăm și în acest an colaborarea pentru educația și viitorul copiilor noștri, cât și pentru educația comunității în care trăim.

Fondul Prahova pentru Educație– ediția a III-a” și-a propus să susțină și în 2024 proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare de bază, infrastructură digitală, STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sau sportivă și care au ca scop dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și a grupurilor vulnerabile.

Detalii despre Fondul de finanțare, ghidul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe http://www.prahovapentrueducatie.ro/și pe site-ul Fundației Comunitare Prahova și pe pagina de Facebook a Fondului.

În cadrul celor două ediții trecute, au fost primite 85 aplicații de la unități de învățământ, instituții publice și organizații non-profit, dintre care 79 aplicații au fost eligibile pentru a fi jurizate. La finalul jurizării , 19 proiecte au fost declarate câștigătoare ale unui fond total de 1.890.000 lei. Peste 18.000 de elevi beneficiează prin intermediul a 15 renovări și investiții în infrastructură: renovare si dotare a Centrului de Tineret Măneciu, renovare terenul exterior multisport al Școlii Centrale Câmpina, amenajarea de spații outdoor de invațare în 7 școli, renovare si dotare sală spectacole la Palatul Copiilor Ploiești, digitalizarea Școlii Gimnaziale „Învățător Radu Ion” Vadu Parului, Albești Paleologu, 2 cantine școlare renovate și dotate, amenjarea unui spațiu de joacă în cadrul Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr 1 Ploiești, amenjarea Grădiniței PP nr 2 Filipeștii de Pădure – sat Minieri.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

OMV Petrom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 42 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 - 2023. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 18 miliarde de euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 - 2023, compania a alocat circa 160 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

Despre Fundația Comunitară Prahova

Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

În cei peste 10 ani de activitate am susținut 250 de proiecte județene și 89 burse, am implementat 27 de proiecte comunitare și am ajutat 25 cazuri medicale cu suma peste 1.000.000 euro împreună cu peste 145 de companii și fundații naționale și1.150 de donatori individuali. Pentru mai multe detalii, accesați. www.fundatiacomunitaraprahova.ro


Comunicat: Fundația Comunitară Prahova

Foto:Sorin Petculescu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *