4.22.2024

IJP PRAHOVA.Acțiuni permanente pe drumurile publice din județul Prahova, în perioada 19-21 aprilie 2024

 

În zilele de 19, 20 și 21 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Poliției municipiului Câmpina, ai Polițiilor orașelor Băicoi, Mizil, Vălenii de Munte, Urlați, dar și cei ai Secției Rurale Florești au acționat pe drumurile naționale din județ, respectiv pe raza de competență a fiecărei subunități, pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave, acționându-se în zonele unde se produc des astfel de accidente și pentru menținerea ordinii și liniștii publice. 
Acțiunile au avut drept obiective sancționarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă și a celor care aleg să se urce la volan, deși au constatat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, dar și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială. 
Astfel, în cele trei zile au fost oprite, pentru control, peste 800 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest aproximativ 300 de șoferi. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 370 de sancțiuni contravenționale,  dintre acestea, 270 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 6 bicicliștilor pentru abaterile lor, 4 pietonilor pentru traversări neregulamentare, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare. 
De asemenea, au fost aplicate și 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în urma constatării unor fapte antisociale, în timpul acțiunilor punctuale ale polițiștilor.. 
Valoarea sancțiunilor este de peste 156.000 de lei. 
Totodată, au fost reținute 16 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, dar și 10 certificate de înmatriculare.
În cele trei zile, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a intervenit la 273 de apeluri prin Sistemul Unic de Urgență 112, context în care, în urma intervențiilor, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, dar și 21 conform O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apeluri neîntemeiate.
De asemenea, la data de 19 aprilie a.c., în intervalul orar 18.00-20.00, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Ploiești, împreună cu jandarmii prahoveni au acționat în Sălii Sporturilor „OLIMPIA” Ploiești, dar și pe strasa Mărășești, pentru descurajarea elementelor infracționale, combaterea fenomenelor  cu impact stradal și luarea măsurilor specifice împotriva celor care săvârșesc fapte antisociale.
În acest context, au fost legitimate 60 de persoane, au fost controlate 54 de autoturisme, efectuate 10 testări cu aparatul etilotest, sens în care au fost aplicate, în total 11 sancțiuni contravenționale, 10 pentru nerespectarea normelor rutiere, dar și una conform Legii nr.61/1991, în valoare de peste 2.500 de lei. 
Menționăm, totodată, faptul că au fost efectuate 4 controale corporale și un control al bagajelor, fiind avertizate cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială 13 persoane.
Polițiștii prahoveni sunt permanent în teren, desfășurând acțiuni, pe toate liniile de muncă, astfel încât cetățenii să se afle în siguranță.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *