4.17.2024

IPJ PRAHOVA. BULETIN DE PRESĂ. 17 APRILIE 2024

 

Tineri depistați de polițiști după ce ar fi agresat un bărbat într-un parc din municipiul Ploiești. Acesția se află în control judiciar
La data de 16 aprilie a.c., polițiștii Secției nr.4 de Poliție Ploiești au identificat și depistat 5 tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. 
Din verificări, a rezultat faptul că la data de 11 martie a.c., bănuiții, 5 tineri cu vârstele cuprinse între 17 și 20 de ani, din comuna Măgurele și municipiile București și Ploiești ar fi agresat fizic un bărbat de 26 de ani, în timp ce acesta se afla într-un parc din municipiul Ploiești, în urma unui conflict verbal, spontan, generat de o jignire a tinerilor adresată bărbatului de 26 de ani. 
În urma agresiunii, persoana agresată nu a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, refuzând transportarea la o unitate medicală. 
În urma activităților investigativ-operative desfășurate, banuiții au fost depistați și audiați la sediul unității de poliție, iar în baza probatoriului administrat, iar cu ocazia prezentării acestuia procurorului, față de ei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
Acțiuni ale polițiștilor Serviciului de Ordine Publică Prahova
În zilele de 15 și 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova împreună cu specialiști ai Gărzii forestiere Ploiești au desfășurat o acțiune pe raza de competență pe linia verificării respectării prevederilor legale privind exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase. 
Astfel, au fost verificați patru agenți economici, trei depozite de material lemnos, 19 mijloace de transport care transportau material lemnos, ocazie cu care a fost constatată o infracțiune de fals intelectual și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, potrivit Legii nr. 171/2010 privind contravențiile silvice, în valoare de 40.000 de lei. 
Totodată a fost confiscată cantitatea de 317,05 metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente, din care faptic 16,02 metri cubi, iar valoric 301,03 metri cubi.
EXEMPLE
Cu ocazia verificarilor efectuate în partida de exploatare autorizată în fondul forestier național amplasat în comuna Râfov, s-a constatat că o persoană din cadrul Ocolului Silvic Ploiești ar fi întocmit în fals procesul verbal de reprimire a partizii menționate, fiind identificat un volum de 14,77 metri cubi de material lemnos din specia salcâm, care a fost lăsat în custodia O.S. Ploiești până la definitivarea cercetărilor.
 În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 Cu ocazia verificărilor efectuate la sediul unui depozit de materiale lemnoase din comuna Târgșoru-Vechi, a rezultat că agentul economic ar fi expediat și transportat fără respectarea 
prevederilor legale în domeniu (Legea 171/2010 și HG 497/2020) volumul total de 110,89 metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente. 
Astfel, față de agentul economic, s-a luat măsura sancționării contravenționale și s-a dispus măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 110,89 metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente.
Cu ocazia verificărilor efectuate privind efectuarea de transporturi de materiale lemnoase de către o societate cu sediul social în comuna Grădiștea, a rezultat că administratorul ar fi transportat fără respectarea prevederilor legale în domeniu (Legea 171/2010 și HG 497/2020) volumul total de 129,62 metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente. 
Și în acest caz, față de agentul economic s-a luat măsura sancționării contravenționale și s-a dispus măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 129,62 metri cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente.
Infracțiune la regimul rutier
La data de 17 martie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Filipeștii de Târg au oprit, pentru control, pe DJ 720 D, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deține un permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie, însă nu deține și unul valabil pe teritoriul României. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *