4.22.2024

IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ .22 APRILIE 2024.0,49; 0,56; 0,67; 0,71; 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat-valori înregistrate în weekendul precedent. Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore

0,49; 0,56; 0,67; 0,71; 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat-valori înregistrate în weekendul precedent. Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore 

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Poiana Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din municipiul Câmpina. 

La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, aparatul a indicat valoarea de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, tânărului aducându-i-se la cunoștință faptul că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. 

Ulterior, la data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina l-au depistat pe tânărul de 27 de ani, din nou, conducând autovehicul în comuna Poiana Câmpina, deși avea permisul de conducere reținut pentru fapta comisă în ziua precedentă. 

De asemenea,  întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

Având în vedere aspectele constatate, în baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 19.45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în orașul Comarnic,  pe Drumul Național 

1 au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani, din județul Bistrița-Năsăud. 

La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ulterior, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului  Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în oraș,  pe Drumul Național 1 A au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Drajna.

La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 02.30 polițiștii rutieri din cadrul Secției nr.2 de Poliție Florești,  în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în comuna Măgureni au observat pe Dj101P un autoturism al cărui conducător auto, la obserarea echipajului de poliție a accelerat. 

Astfel, polițiștii au plecat în urmărirea conducătorului auto, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, acesta fiind oprit la scurt timp pe strada Șelaru. 

La volan a fost identificat un bărbat de 32 de ani, din comună, care emana halenă alcoolică.

Bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, iar ulterior aducându-i-se la cunoștință faptul că va trebui să fie condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, a refuzat din nou.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 02.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe Bulevardul București din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comuna Drajna.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La data de 21 aprilie a.c.,  în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Comarnic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în oraș,  pe strada Poiana au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Comarnic.

La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectu săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *