4.19.2024

IPJ PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 18.04.2024

Tânăr depistat la o zi după ce ar fi sustras 5.000 de lei din casa unei femei

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărescă au fost sesizați de către o femeie de 74 de ani, din comună, despre faptul că la data de 17 aprilie i-ar fi fost sustrași 5.000 de lei din locuință.

Din verificări, a rezultat faptul că la data de 17 aprilie, la domiciliul femeii a venit un bărbat pentru a o ajuta la unele activități gospodărești, iar într-un moment de neatenție, acesta i-ar fi sustras femeii suma de bani.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat bănuitul, un tânăr de 21 de ani, din comună, fiind condus la sediul unității de poliție, asupra căruia au fost găsiți aproximativ 950 de lei, proveniți din suma sustrasă.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Bărbat depistat în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație

Ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe strada Vasile Milea au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Cocorăștii Mislii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de bărbat este radiat din circulație de către autoritățile germane încă din luna Iunie a anului trecut.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Acțiuni ale polițiștilor prahoveni pentru siguranța cetățenilor

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, cei din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești, cei ai Polițiilor orașelor Boldești Scăieni și Breaza, dar și cei ai Secției de poliție rurală Apostolache au organizat și desfășurat acțiuni, pe mai multe linii de activitate.

Astfel, acțiunile au avut drept scopuri prevenirea și combaterea criminalității stradale, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pentru reducerea numărului acestora.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 240 de persoane și au fost controlate mai multe societăți comerciale, fiind efectuate, în municipiul Ploiești 7 controale corporale și 3 ale bagajelor.

Astfel, cu ocazia controalelor în trafic, pe parcursul întregii zile, au fost oprite, pentru verificare, peste 200 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 80 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total 125 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, 7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, ca urmare a constatării unor fapte antisociale în mediul stradal.

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 53.000 de lei.

Totodată, au fost reținute patru permise de conducere, două pentru viteză, unul penru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, dar și uul pentru neacordare prioritate pietonilor care au acest drept.

Foto ilustrativ



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *