4.02.2024

IPJ PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.2 APRILIE 2024

 

Bărbați reținuți după ce ar fi furat dintr-o societate comercială
La data de 1 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Călugărescă au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Din cercetări, a reieșit faptul că, în perioada 14 martie a.c.-16 martie a.c, doi bărbați de 38 și 43 de ani, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, din comuna Dumbrava și ar fi sustras mai multe bunuri.
În urma probatoriului administrat față de cei doi, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați unităţii de parchet pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Bărbat reținut pentru infracțiuni la regimul rutier
Tot la data de 1 aprilie a.c, în jurul orei 23.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe strada Malu Roșu, din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În urma probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Acțiuni ale polițiștilor prahoveni
Luni, 1 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Secției nr.1 de Poliție Ploiești, împreună cu cei ai Polițiilor orașelor Boldești-Scăeni și Urlați au desfășurat mai multe acțiuni pentru verificarea respectării legislației privind circulația rutieră, precum și pentru descurajarea fenomenului infracțional din mediul stradal.
Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost oprite, pentru control peste 280 de autovehicule și au fost legitimate aproxiativ 350 de personae.
În urma activităților din teren au fost aplicate aproximativ 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 23.300 de lei, din totalul acestora, 23 reprezentând defecțiuni tehnice,  9 privind încălcări ale regimului legal de viteză pe anumite tronsoane de drum, dar și 8 încălcări ale bicicliștilor.
Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 permise de conducere, dintre acestea unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză și unul pentru conducere sub imfluența alcoolului, dar și 7 cerificate de înmatriculare.
De asemenea, 10 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *