4.03.2024

Jandarmeria Română sărbătorește, astăzi, 03 aprilie a.c., 174 de ani de când Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a instituției: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”

 



LA CEAS ANIVERSAR…
Jandarmeria Română sărbătorește, astăzi, 03 aprilie a.c., 174 de ani de când Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei, a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a instituției: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. 
În contextul aniversar,  Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ Ploiești își reafirmă angajamentul său ferm față de siguranța și protecția comunității locale. Instituția noastră a devenit un simbol al stabilității și ordinii în zona de competență (județele Prahova, Buzău, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și municipiul București), fapt demonstrat și prin numărul și diversitatea misiunilor desfășurate cu succes. Astfel, în primul trimestru al anului 2024, Gruparea de Jandarmi Ploiești a planificat, organizat și executat aproape 900 de misiuni. Dintre cele privind asigurarea ordinii publice, 22 au fost la manifestări de protest, 29 la activități sportive, 4 la manifestări religioase, 4 pe timpul unor vizite oficiale 38 de protecție antiteroristă, iar peste 250 de acțiuni de intervenție pentru aplanarea unor conflicte au fost în urma apelurilor la S.N.U.A.U. 112 și la solicitarea telefonică directă a cetățenilor. Pe linie de prevenire și combatere a faptelor antisociale, au fost sesizate 34 de infracțiuni, fiind identificați 33 de făptuitori, și au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 57.000 lei. Au fost executate peste 330 de patrulări în sistem integrat, iar alte 210 misiuni au fost derulate în cooperare cu DIICOT, BCCO, Garda de Mediu, instituții din domeniu silvic ș.a., dar și pentru punerea în executare a mandatelor de aducere. În perioada de referință, am realizat 44 de acțiuni preventiv-educative în unități de învățământ preșcolar și școlar din județ.
             Vă reamintim că, începând cu data de 31.03.2024, România a aderat la spațiul Schengen, aerian și maritim, iar jandarmii Grupării Mobile Ploiești, alături de ceilalți reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, vor folosi aplicația „e-DAC“ pentru scanarea cu telefonul mobil a documentelor de identitate. 
Anul acesta marchează, de asemenea, un moment deosebit în istoria noastră, deoarece sărbătorim 25 de ani de când instituția operează exclusiv cu jandarmi profesioniști. Pentru loialitatea și competența echipei noastre, precum și a angajamentului în slujba cetățenilor, toți colegii noștri care sunt în cadrul Grupării, de un sfert de secol, au fost recompensați de conducerea unității cu Diplomă de merit pentru întreaga activitate. 
De asemenea, dat fiind dubla aniversare și rezultatele obținute pe timpul misiunilor, domnul Marian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a conferit Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab“ Ploiești, în semn de înaltă apreciere, „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne“.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești dorește să mulțumească comunității locale și partenerilor instituționali pentru sprijinul constant și încrederea acordată de-a lungul anilor. Ne reafirmăm promisiunea de a continua să fim un pilon important în asigurarea securității și protecției semenilor noștri.
Comunicat:Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *