4.25.2024

O stradă din Slănic s-a surpat .Poliția Rutieră Prahova a impus restricții de circulație. ISU a intervenit de urgență

 

O stradă din Slănic  s-a surpat .Poliția Rutieră Prahova a impus restricții de circulație.  ISU a intervenit de urgență

Astăzi, în jurul orei 11.00, strada 23 August din orașul Slănic s-a surpat.

Asfaltul a luat-o la vale pe o lungime de mai mulţi metri, la mică distanţă de blocurile de locuinţe.

Zona a fost complet izolată, iar la faţa locului se află reprezentanţi ai ISU Prahova  şi ai autorităţi județene.

"Zona are o particularitate anume prin faptul că, știm cu toții, acolo se află mina de sare de la Slănic, atât cea turistică, cât și cea de exploatare. Din punctul meu de vedere se vor întreprinde toți pașii legali și anume Comitetul Local pentru Situații de Urgență este în momentul de față convocat, va constata, bineînțeles, cu specialiștii din domeniu, care este motivul acestei surpări, care este pericolul și în funcție de constatarea lor, eu va trebui să convoc la rândul meu, dacă se impune Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vedem dacă se va impune o evacuare", a declarat  la Antena 3 CNN, Emil Drăghicescu - Prefectul judeţului Prahova.

Comunicat  DSU/ISU Prahova

"Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri.

Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu.

Misiunea este în dinamică. Vom reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp posibil",

Poliția Rutieră Prahova a impus restricții de circulație

”Întrucât pe strada 23 August din orașul Slănic, în dreptul Sediului Poliției orașului Slănic, îmbrăcămintea asfaltică s-a surpat, zona afectată este închisă circulației fiind impuse restricții. 

Astfel, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia. 

Traficul rutier este deviat pe str. Vasile Alecsandri- Str. Slănicului- I.L. Caragiale.”

Foto:stiripesurse.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *