4.02.2024

Petrolul a plecat cu o remiză prețioasă de pe „Arcul de Triumf”.Dinamo-PETROLUL PLOIEȘTI 1-1

 

Petrolul a plecat cu o remiză prețioasă de pe „Arcul de Triumf”, Gicu Grozav salvând înfrângerea în fața lui Dinamo după ce a marcat, din penalty, în cel de-al 13-lea minut al prelungirilor!

Dinamo și Petrolul au pus indigoul peste rezultatul înregistrat, tot în Capitală, și în turul sezonului regulat, însă, de această dată, povestea meciului a fost presărată cu mult mai mult dramatism. După o primă repriză discretă, elevii lui Florin Stîngă s-au văzut conduși pe tabelă chiar înainte de pauză, atunci când De Moura (39) a punctat cu un șut din interiorul careului, dar au reușit, după reluare, să-și ridice nivelul jocului și să obțină, în cele din urmă, un punct extrem de valoros în economia luptei dure din play-out.

Golul izbavitor a venit târziu, după o avalanșă de mari ratări (Hanca ’53, Grozav ’61, Irobiso ’73, Dumitriu ’74, Diomande ’75, Bratu ’86 sau Huja ’88), după un penalty neacordat la Gicu Grozav (81) și după ce brigada de arbitri a avut nevoie de aproape zece minute să judece duelul dintre Amzăr și Musi, înainte ca Horațiu Feșnic să se decidă și să așeze mingea pe punctul cu var! Era minutul 90+13, iar experiența și tehnica lui Gicu Grozav au fost suficiente pentru ca lovitura de pedeapsă să se transforme în gol și, implicit, într-un rezultat pozitiv care să aducă și mai multă liniște în tabăra ploieșteană.

Cu 22 de puncte, Petrolul se află pe locul 5 în play-out, la cinci lungimi de zona de play-out și la șase de cea a retrogradării directe, într-un moment în care au mai rămas șapte meciuri de jucat până la linia de finish a campionatului. Sâmbătă, de la ora 17.30, pe „Ilie Oană”, „lupii” pot face un pas decisiv și își pot securiza, practice, locul în Superliga, în duelul cu FC Voluntari, noua echipă a fostului lor antrenor, Florin Pîrvu.

PS: Mulțumiri celor 100 de copii veniți de la Ploiești, care ne-au încurajat pe toată durata partidei! Ați fost magnifici!

Foto: Răzvan Păsărică.

Dinamo București – FC Petrolul 1-1 (1-0)

Marcatori: De Moura (39)/Grozav (90+13).

Dinamo: Golubovic – Patriche (cpt), Velkovski, Homawoo – De Moura, Pavicic (67 N. Roșu), Gnahore, Bordușanu (59 Amzăr) – Milanov (67 Iglesias), Abdallah (78 Edgar), Politic (59 Gregorio). Antrenor: Zeljko Kopic.

Petrolul: Zima – D. Radu (67 Dumitriu), Papp, Huja, Țicu (cpt) – Hanca (67 Irobiso), Seto (57 Diomande) – Ișfan (57 Muși), Jair, Grozav – Berisha (80 Bratu). Antrenor: Florin Stîngă.

Cartonașe galbene: Iglesias (85), Velkovski (86), Amzar (90+12)/Berisha (28), Grozav (30).

Au arbitrat: Horațiu Mircea Feșnic – Valentin Gabriel Avram și Alexandru Cerei.

Rezervă: Claudiu Marcu.

Arbitru VAR: Radu Marian Petrescu.

Arbitru AVAR: Radu Adrian Ghinguleac.

Observatori: Nicolae Marodin și Mircea Călin.

 https://fcpetrolul.ro/dinamo-bucuresti-fc-petrolul-1-1-punctul-care-domoleste-pulsul/










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *