4.05.2024

Prahova.Bărbați depistați sub influența alcoolului, a altor substanţe sau fără permis de conducere


 La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Câmpului, din localitate, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat de 69 de ani, din municipiul Ploiești.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, bărbatul în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.
La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Bulevardul Republicii, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
Noaptea trecută, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Comunal 107, din localitate, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea 0,13 mg/ l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul a fost încredințat să fie condus pe drumurile publice de către o tânără de 19 ani, deși aceasta ar fi cunoscut faptul că nu posedă permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
Tot noaptea trecută, în jurul orei 00.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Bulevardul Republicii, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani, din municipiul București, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea 0,21 mg/ l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul a fost încredințat să fie condus pe drumurile publice de către un bărbat de 23 de ani, deși acesta ar fi cunoscut faptul că nu posedă permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *