4.04.2024

Prahova.Infracțiuni la regimul rutier.3 aprilie 2024

 

La data 3 aprilie a.c., în jurul orei 09.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce acționau pe Șoseaua Vestului, din municipiu, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din comuna Târgșoru Vechi.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii era expirată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.
La data de 3 aprilie a.c, în jurul orei 11.45, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe Drumul Național 1B, în localitatea Valea Călugărească, un autoturism, condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Focșani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. 
În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, au fost sesizați despre producerea unui accident rutier, în municipiu.
Din primele verificări a reieșit faptul că un tânăr de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bobâlna, din municipiu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat stâlpișori metalici și un ghiveci ornamental din lemn.
În urma producerii accidentului au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 01.45, polițiștii Secției nr.1de Poliției Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ștefan Greceanu, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de o tânără de 24 de ani.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
Sursă:IJP Prahova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *