4.15.2024

Săptămâna Europeană a Tineretului la Ploiești .Agenda evenimentelor lunii aprilie

 

În această lună, tinerii din comunitatea noastră se pregătesc să celebreze și să promoveze implicarea civică și participarea activă, în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (SET), care se desfășoară în perioada 12-19 aprilie 2024. O serie de evenimente captivante sunt planificate pentru a marca această ocazie, începând chiar de astăzi, 15 aprilie, toate sub egida programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024.

Pentru a marca deschiderea oficială a SET, doi dintre tinerii noștri voluntari, Andrei Aldea și Vlad Enescu, au reprezentat echipa Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024 la Parlamentul European de la Bruxelles în perioada 12-14 aprilie, participând la două evenimente cheie pentru tinerii europeni: LevelUP! I care, I vote!, organizat de Youth Forum și Conferința Kick-off event - Voice your vision (Focus: Democracy & European elections).

Iată agenda evenimentelor din Săptămâna Europeană a Tineretului desfășurate la Ploiești:

  • Luni, 15 aprilie:

- ora 14:00 – O nouă ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) Prahova, convocată de Asociația Viitorul Tinerilor, va avea loc la Consiliul Județean Prahova, pentru a continua demersurile ONG-urilor din județ pentru Strategia de Tineret a Județului Prahova 2023-2027.

  • Marți, 16 aprilie:

- ora 12:00 – Asociația Viitorul Tinerilor va organiza evenimentul Modelând democrația de mâine, despre importanța votului și democrația văzută prin ochii tinerilor, la Casa de Cultură I.L. Caragiale a Municipiului Ploiești.

- ora 18:00 Let’s PLAY your ROLE: Workshop susținut de Nicoleta Iliescu – Coordonator PR și Comunicare al Programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024, sub forma unui joc de rol ce are ca scop conștientizarea importanței implicării active a tinerilor în comunitate. Activitatea va avea loc la foișorul de pe Bulevardul Independenței/ Castanilor, iar înscrierile se fac aici: https://forms.gle/dbViTG1iqDANA72S9.

  • Miercuri, 17 aprilie:

- ora 17:00Goût de France, un eveniment marcant al gastronomiei franceze, va fi organizat de Alianța Franceză Ploiești, în Sala de lectură a Universității Petrol-Gaze din Ploiești.

  • Joi, 18 aprilie:

- ora 17:30Conferința Tinerii și Monarhia — „Regele Carol I și întemeierea statului român modern”, al treilea eveniment din seria conferințelor regale care se vor desfășura de-a lungul anului 2024. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii din Ploiești, Sala Marea Unire și îi va avea drept doi invitați speciali pe dl Adrian Cioroianu — istoric, prof. univ. dr. Universitatea din București și dl Andrei Cătălin Galiță — Consilier Superior CNSAS, care vor răspunde tuturor întrebărilor participanților. Înscrierile se fac aici: https://forms.gle/Tqr7r3HQU3FoArx6A.

  • Vineri, 19 aprilie:

- Explorând Directoratele Consiliului Europei: Workshop susținut de Vlad Enescu și Andrei Aldea, voluntari FJT Prahova. Participanții vor avea șansa să afle despre rolurile și responsabilitățile acestor directorate, să discute despre provocările și oportunitățile cu care se confruntă și să aibă o înțelegere mai aprofundată asupra muncii depuse de acestea. Prin prezentări, dezbateri și sesiuni de networking, evenimentul își propune să ofere o înțelegere clară asupra aspectelor cheie legate de guvernarea europeană și de procesul decizional în cadrul Consiliului Europei. Detalii despre locație și oră vor fi anunțate în curând.

  • Sâmbătă, 20 aprilie:

- ora 09:30 - Va avea loc o acțiune de plantare la Grădina Botanică Bucov.

Iar dacă evenimentele din Săptămâna Europeană a Tineretului nu te-au convins, sfârșitul lunii aprilie aduce noi evenimente de anvergură în Capitala Tineretului din România, iar lista acestora rămâne deschisă!

  • Sâmbătă, 27 aprilie:

- ora 14:30: RUN DE CONȘTIENTIZARE în centrul orașului!

Toate cluburile de bikeri din județ au răspuns cu “DA!” provocării noastre! Te vei întâlni cu: Hells Angels MC Ploiești, Draculas MC Ploiești, Legio Phoenix MC Nomad, Heavy Riders MC Ploiești, Happy Street Brotherhood MF Câmpina, Bikers Ploiești M.F. , școlile de șoferi: Bon Voyage, CCC Admis, Sara Auto School Ploiești.

Pregătiți-vă pentru cea mai mare campanie de awareness cu privire la respectarea regulilor de circulație în trafic: Ploiești — Capitala Tineretului din România 2024 este gazda celei de-a doua ediții a campaniei „Respect în trafic, respect pentru viață”.

RUN-ul de CONȘTIENTIZARE nu va fi doar o paradă de motociclete prin centrul orașului, ci reprezintă un apel deschis adresat tuturor participanților la trafic, fie că sunt șoferi, motocicliști sau pietoni: Respectă-i pe ceilalți pentru a fi respectat!

Evenimentul se va desfășura pe esplanada Palatului Culturii din centrul Municipiului Ploiești, în data de 27 aprilie 2024, între orele 14:30-16:30, iar traseul pe care motocicliștii îl vor urma este următorul: zona parcării Palatului Culturii Ploiești, până la giratoriul Caraiman, Bld. Republicii, giratoriul Kaufland Nord și revenire la Palatul Culturii. Traficul motocicletelor participante va ocupa prima bandă a căii de rulare, pentru incomodarea minimă a celorlalți participanți la trafic.

Campania „Respect în trafic, respect pentru viață” – RUN de CONȘTIENTIZARE, Ediția a II-a, este organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Asociația Eurospirit, cu sprijinul voluntarilor, motocicliștilor și al școlilor de șoferi Bon Voyage, Sara Auto School, CCC Admis și al partenerilor media Actualitatea Prahoveană, Observatorul Prahovean și iCars România și se află sub egida programului Ploiești #LetsPLAY - Capitala Tineretului din România 2024.

  • Duminică, 28 aprilie:

- ora 10:00 - Cupa Manole Filitti se va desfășura la Complex Hipodrom Ploiești, cursele de trap și galop fiind urmate de o conferință cu doamna istoric academician Georgeta Filitti, începând cu ora 13:00.

Toate aceste evenimente demonstrează angajamentul și entuziasmul tinerilor pentru implicarea și participarea activă la dezvoltarea comunității. Pentru mai multe informații și actualizări, vă rugăm să urmăriți canalele noastre de comunicare și să vă alăturați inițiativelor noastre: https://linktr.ee/FJTPrahova.

Pentru informații suplimentare:

Nicoleta Iliescu – Coordonator PR și Comunicare al Programului Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024

Comunicat de presă:FJT PRAHOVA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *